1_3_185580_1557303323_07292_fav

WC public de 120.000 de euro într-o localitate din Cluj

Consiliul Local Huedin a cheltuit 120.000 de euro pentru amplasarea primului și singurului WC public din localitatea clujeană.

În afară de faptul că este mare (153 mp), WC-ul public are dotări de bază: bazinele de apă ale WC-urilor sunt din plastic, sistemul de tragere a apei este manual, nu sunt uscătoare automate, utilizatorii vor trebui să folosească hârtie pentru a se şterge pe mâini. Suma permite achiziţionarea unui apartament cu 3 camere în zone bune ale municipiului Cluj-Napoca, oraşul cu cele scumpe imobiliare din ţară. Primarul localităţii dă vina pe TVA, pe studiu de fezabilitate, pe proiectare, dirigintele de şantier, scrie adevarul.ro.

PSD Cluj: “localitatea nu e racordată la gaz, nu sunt locuri de muncă bine plătite”

Președintele PSD Cluj, Horia Nasra, arată că “luxul pare a fi o normalitate pentru primăria Huedin: 120.000 euro pentru un WC public”, în condiţiile în care localitatea nu este racordată la gaz şi locurile de muncă, bine plătite, lipsesc cu desăvârşire.

“Oricât am analiza costurile, din orice unghi am privi speţa, 120.000 euro pentru un WC public este de cartea recordurilor, în condiţiile în care dotările sunt obişnuite. În Huedin nu este gaz, în Huedin nu avem un parc industrial, unele străzi arată ca după război, locurile de muncă bine plătite lipsesc, pe scurt o administraţie corigentă dar generoasă în risipa banilor publici: Să premiezi un WC public investind 120.000 euro este cel puţin strigător la cer, însă să mai şi explici, ulterior, presei ‘N-aveţi voi aşa ceva la Cluj-Napoca’, este de-a dreptul halucinant!”, a declarat deputatul Horia Nasra, preşedintele PSD Cluj.

Prin urmare, explicaţii şi scuze publice din partea primarului şi consilierilor locali care au fost de acord cu această risipă, indiferent de partid, sunt bine-venite: “Sunt convins că de bărbăţia unei demisii, din partea primarului, nici nu poate fi vorba, însă nişte scuze publice sunt absolut necesare!”, a mai declarat deputatul Horia Nasra.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>