cluj-napoca-my-favorite

Viitorul inteligenţei digitale, dezbătut la Cluj

La cea de-a patra ediţie a evenimentului “Noaptea ideilor”, care va avea loc pe 31 ianuarie, la Cluj-Napoca va fi organizată o dezbatere privind viitorul inteligenţei digitale. 

România participă pentru a patra oară la evenimentul Noaptea ideilor, iar, anul acesta, pe 31 ianuarie, vor avea loc, sub genericul “Faţă în faţă cu prezentul”, zece evenimente, în patru oraşe, Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara, potrivit unui comunicat remis Mediafax, de Institutul Francez.

La Cluj-Napoca va fi organizată o dezbatere privind viitorul inteligenţei digitale, la Iaşi, una despre amintire şi uitare de la 1989 încoace, iar la Timişoara, dezbaterea se va concentra pe viitorul Europei, şi va fi organizată pentru prima dată Mica noapte a ideilor, cu ateliere pentru copiii între 4 şi 7 ani.

În Bucureşti, publicul va sta “faţă în faţă” cu prezentul, abordând problema din perspectiva informării, a dezinformării, a mass-media şi a “informaţiilor false”.

Noaptea ideilor (Nuit des Idees) este o manifestare organizată anual, din 2016, sub sloganul “libera circulaţie a ideilor” de Institutul Francez. În fiecare an, în ultima zi de joi a lunii ianuarie, Institut français invită instituţiile culturale şi ştiinţifice din Franţa şi de pe toate continentele să sărbătorească împreună libera circulaţie a ideilor prin diverse manifestări.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>