652x450_132424-inca-n-ai-planuri-de-sarbatori-oferte-last-minute-pentru-vacanta-de-paste-2014

Vacanţa de Paşti la băi, la munte sau cu mocăniţa. În România

Agenţiile de turism din România şi-au prezentat ofertele de vacanţă pentru anul 2016 în cadrul celei de-a şaptea ediţii a Târgului de Turism, eveniment ce a avut loc vineri, 12 februarie, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Vizitatorii târgului au putut opta pentru oferte de tip city break în Europa, croaziere pe tot mapamondul, concedii în destinaţii exotice, pachete pentru cupluri şi familii pe litoralele din Grecia, Croaţia, Bulgaria sau Turcia, cât şi pentru vacanţe în ţară: la mare, la munte şi în staţiunile balneare.

Pentru că prima vacanţă din an este cea de Paşti, iar în 2016 se suprapune şi cu Ziua Internaţională a Muncii (1 Mai), catcostaclujul.ro vă prezintă câteva oferte turistice în ţară.

Cu mocăniţa pe Valea Vaserului

Clujenii care doresc o vacanţă inedită pot opta pentru o călătorie cu mocăniţa pe Valea Vaserului, ultima cale ferată forestieră cu abur la nivel mondial. Trenurile speciale pleacă la ora 10.00, din staţia Vişeu de Sus, în zilele de 30 aprilie şi1-2-3 mai. Biletele costă 48 de lei pentru adulţi, 39 de lei pentru studenţi şi pensionari şi 33 de lei pentru copii cu vârste cuprinse între 6 şi 16 ani. Cei care doresc mâncare şi băutură (n.red. platou grill, băutură răcoritoare, cafea, un produs de patiserie) vor plăti 86 de lei, respectiv 77 de lei pentru stundeţi şi 60 de lei copiii.

Trenul cu aburi va parcurge 21.6 km pe Valea Viserului, până în staţia Paltin, unde turiştii vor putea explora împrejurimile.

Pe tot parcursul anului, există şi opţiunea trenului charter (n.red. pentru evenimente speciale în familie, teambuilding-uri sau excursii cu partenerii de afaceri) sau a trenului-hotel Carpatia Express (n.red. locomotivă de epocă, vagon-restaurant şi două vagoane de dormit).

750x322-images-stories-streifen_bahn_schaf

Turism pentru sănătate: Băile Felix, Sovata, Covasna şi Băile Herculane

O treime din resursele balneare ale Europei se află în România, iar turismul de sănătate și, în special, cel balnear poate fi o opţiune inspirată pentru mini-vacanţa de Paşti.

Baile_Felix1

Băile Felix:

Hotel President (4 stele): 147 lei/noapte/pers
Hotel Nufărul (3 stele): 154 lei/noapte/pers

Sovata:

Hotel Danubius Health and Spa (4 stele): 294 lei/noapte/pers

Covasna:

Hotel Clermont (4 stele): 179 lei/noapte/pers (cu mic dejun inclus)
Hotel Montana (3 stele): 84 lei/noapte/pers (cu mic dejun inclus)

Băile Herculane:

Hotel Afrodita (3 stele): 120 lei/noapte/pers (cu mic dejun inclus)
Hotel Diana (3 stele): 640 lei/5 nopţi/pers (pensiune completă şi tratament)

Ofertele angenţiei Christian Tour includ şi pachete pentru seniori: 322 lei/5 nopţi în cameră dublă/pers (masă demipensiune, tratament balnear/spa) la Băile Herculane (Hotel Dacia – 2 stele) sau 414 lei/5 nopţi în cameră dublă/pers (masă demipensiune, tratament blnear/spa) în Covasna.

Turism montan: Poiana Braşov, Sinaia, Vatra Dornei

Staţiunile nu sunt dedicate numai sporturilor de iarnă. Călătoriile cu bicicleta pe cărările munţilor îi fascinează pe tinerii dornici să-şi testeze calităţile fizice, iar pentru temerari se recomandă river-rafting şi parapantă. Familiile pot opta pentru plimbări lungi la pas.

parapanta-poiana-brasov-tandem-1040x780

Poiana Braşov:

Hotel Escalade (4 stele): 115 lei/noapte/pers (cu mic dejun inclus)
Hotel Alpin (4 stele): 718 lei/2 nopţi/pers (mic dejun inclus şi pachet spa)

Sinaia:

Hotel Internaţional (4 stele): 201 lei/noapte/pers (cu mic dejun inclus)
Hotel Marami (3 stele): 103 lei/noapte/pers (cu mic dejun inclus)

Vatra Dornei:

Hotel Dorna (4 stele): 137 lei/noapte/pers (cu mic dejun inclus)
Hotel Bradul (3 stele): 92 lei/noapte/pers (cu mic dejun inclus)

Vacanţă de Paşti, la băi, în Ungaria

Clujenii care sărbătoresc şi Paştile catolice (27 martie 2016) pot opta pentru o mini-vacanţă la Hajduszoboszlo.

hajduszoboszlo-15124

Trei nopţi de cazare, în cameră dublă, costă 162 de euro/pers în perioada 25-8 martie 2016, la Hungarospa Thermal Hotel (3 stele). Pachetul include cazare cu demipensiune, cină festivă de Paşti cu muzică live, acces la piscinele termale din incinta hotelului, saună finlandeză, cameră cu aburi şi parcare gratuită.

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>