woodfield-mall-08

Unde se deschid malluri noi în 2018

Dezvoltatorii imobiliari au în plan să construiască aproximativ 290.000 de metri pătraţi de spaţii comerciale noi în 2018.

alina

„Anticipăm că atenţia dezvoltatorilor de retail se va îndrepta spre oraşele mai mici ca număr de locuitori, trend care a început deja să se facă simţit pe piaţă în ultimele 18 luni. Investiţiile de retail în oraşele principale vor viza cel mai probabil extinderea şi modernizarea proiectelor vechi la standardele actuale”, spune Andrei Drosu, consultant research department în cadrul companiei de consultanţă imobiliară JLL.

Astfel, printre extinderile la care face referire consultantul JLL, pot fi menţionate cea pe care compania britanică Nova Imobiliare vrea s-o facă proiectului Colosseum de lângă Bucureşti şi extinderea proiectului Electroputere din Craiova. Francezii de la Catinvest investesc 70 de milioane de euro pentru extinderea Electroputere Parc Craiova şi pentru construirea unei noi clădiri cu spaţiu mixt, de retail şi de birouri. Grupul francez a început deja construcţia clădirii independente.

La Iaşi, Prime Kapital, o companie de investiţii şi dezvoltare imobiliară fondată de doi dintre foştii manageri ai NEPI Rockcastle, Martin Slabbert şi Victor Semionov, vrea să extindă proiectul Era Shopping Iaşi până în 2019. Prime Kapital a cumpărat în 2017 proiectul de la britanicii de la Argo Group, într-o tranzacţie de 35 de milioane de euro, potrivit presei locale. Argo Property Management, compania prin care Argo Group este prezent în România, a vândut în 2016 şi mallul Shopping City Sibiu către compania sud-africană NEPI Rockcastle, pentru 100 de milioane de euro. Acum, Argo Property Management mai are pe piaţa locală centrele comerciale Era Park din Oradea (64.000 de metri pătraţi) şi Shopping City Suceava (47.000 de metri pătraţi) şi deţine un teren în Iaşi, unde intenţionează să dezvolte un ansamblu rezidenţial.

Articolul integral AICI! 

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>