Endava_video_wall

Una din cele mai mari companii de IT din Cluj a deschis un nou sediu

Endava, una din cele mai mari companii de IT din Cluj, a inaugurat noul spațiu de birouri pentru centrul său de dezvoltare în clădirea United Business Center Tower. Centrul număra 550 de angajati, iar în următorii doi ani va ajunge la 850 de angajaţi.

Noul spațiu de birouri, de 6.700 m2, ocupă 8 din cele 11 nivele ale clădirii United Business Center Tower, deținută de Iulius Group, și include, pe lângă zona open space cu birouri, 48 de săli de conferință, 2 săli pentru relaxare, unde angajații pot juca foosball și tenis de masă, respectiv o zonă de luat masa, cu o capacitate de 100 de locuri. În plus, fiecare etaj beneficiază de câte un spațiu pentru cafea, balcoane cu vedere către lac, iar etajul al 9-lea include și o terasă cu o suprafață de 300 m2. De asemenea, în noul sediu este disponibilă și o sală de training cu o capacitate de aproximativ 100 de locuri pentru programul Endava University, dedicat angajaților companiei.

„Prin mutarea în sediul nou consolidăm operațiunile noastre din Cluj-Napoca într-un singur spațiu de birouri, ce ne va permite să menținem ritmul de creștere al echipei cu 25% anual. Plănuim să angajăm încă 140 de specialiști IT la Cluj-Napoca în următoarele 12 luni, iar în doi ani ne-am propus să trecem de 850 de persoane angajate în acest sediu”, a declarat John Cotterell, CEO Endava.  

Conceptul utilizat în amenajarea spațiului este similar pentru toate birourile Endava, în acest caz fiind replicat la o scară mai mare, pentru a răspunde cerințelor unui sediu cu o echipă formată din 550 de persoane, care va continua să se extindă. „Avem un parteneriat cu Iulius Group din 2008, pentru birourile noastre din Cluj-Napoca și Iași, iar pe parcursul colaborării am primit din partea lor suportul de care am avut nevoie pe măsura extinderii activității noastre. Mai mult, cu fiecare proiect de clădiri de birouri al Iulius Group în România, am văzut un progres în concept și mod de execuție, iar noul birou răspunde așteptărilor noastre, astfel încât echipele noastre să se bucure de un mediu de lucru deosebit”, a adăugat Valentin Metzger, Delivery Director pentru centrul de dezvoltare Endava la Cluj-Napoca.

În prezent, noul spațiu de birouri din United Business Center Tower este ocupat în proporție de 65%, iar compania plănuiește să angajeze în centrul din Cluj-Napoca încă 140 de specialiști în următoarele 12 luni, fiind în căutare de profile cum ar fi:  dezvoltatori software (Java, .NET, mobile), specialiști testare software, manageri de proiect, arhitecți software, analiști de business, ingineri suport IT, ingineri de rețea, ingineri sisteme IT, manageri de proiect pentru infrastructuri, precum și analiști service desk.

Noii angajați în Endava sunt atât specialiști IT cu experiență, cât și tineri aflați la început de carieră. În ultimul an, peste 50 de persoane au participat în programele de internship și programele destinate absolvenților, organizate de Endava în Cluj-Napoca. Endava are peste 1.600 de angajați full-time în sediile din Marea Britanie, SUA, Germania, România, Moldova și Macedonia. Operațiunile Endava în regiune includ și un sediu cu 300 de angajați în Chișinău și un sediu deschis anul acesta în Skopje, ce numără în prezent 20 de angajați.

CITESTE SI TOP 100 companii clujene la jumatatea lui 2014.

 

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>