2

Un clujean, desemnat “Personalitatea europeana a anului” – Euronews

Florin Bădiţă, unul din fondatorii “Corupția ucide”, a primit distincția Euronews “Personalitatea europeană a anului”.  În ianuarie s-a numărat între premianţii Galei “Forbes 30 under 30 Europe 2018″ de la Londra, la categoria „Law and Policy”. 

Florin este un activist cunoscut, militant pentru respectarea drepturilor omului, pentru democrație, egalitate în drepturi și pentru promovarea valorilor europene.  El a pus bazele comunității “Corupția ucide”, comunitate activă care militează împotriva corupției şi a abuzurilor.

“Premiul este o validare a eforturilor pe care cu toții le facem în ultimii ani. Acest premiu este al tuturor celor care fac ceva și pentru cei din jurul lor, al tuturor celor care sunt implicați în activități civice ( ONG-uri, grupuri civice sau voluntari ) și a membrilor comunității “Corupția ucide . Suntem mândri de voi!”

Cei de la Euronews English au acordat premiul celui care şi-a folosit forţa de caracter, capacitatea de a mobiliza publicul sau reputația pentru a aduce o transformare pozitivă fie în munca umanitară, activism, strângere de fonduri, dezvoltare a comunităţii sau altele. Ei şi-au pus inima şi sufletul într-un proiect nu pentru câştig personal, ci pentru o cauză demnă. Mulţi dintre noi ne regăsim în această descriere”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook Corupţia Ucide.

Propunerile Euronews la această categorie i-au inclus şi pe atrița Emma Watson, antreprenorul Xavier Niel, omul de afaceri Mohed Altrad, fotomodelul Edie Campbell, astronomul Michael Gillon, avocatul Marcia Willis Stewart şi activiştii Andras Fekete-Gyor și Barbara Nowacka. În urma votului publicului, finaliștii competiției au fost Florin Bădiță – 38,6% din voturi, maghiarul Andras Fekete-Gyor -19% și polonezul Barbara Nowacka -16,8%. Cei trei au fost ulterior jurizați de experți.

Florin Bădiţă locuieşte în Cluj-Napoca. VEZI cine este Florin Bădiţă într-un interviu realizat de VICE şi care se intitulează “Am vorbit cu Florin Bădiță, organizatorul protestelor care au „cutremurat” guvernul PSD”.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>