Fotograf-Pekus-Andrei-Cetatuia2-e1421540619367

Blogger de călătorii din Olanda: “cine are nevoie de New York, când ai Clujul?!”

“Un oraş mai puţin cunoscut din România (o destinaţie ieftină cu Wizz Air) este paradisul studenţesc Cluj-Napoca. Situat în Transilvania, Cluj, aşa cum îi spun localnicii, dă impresia unui oraş medieval care a întâlnit timpurile noi”, îşi începe postarea despre Cluj, blogger-ul de călătorii prin Europa, originar din Olanda – The Brave Dame.

Cu câţiva prieteni clujeni pe post de ghid, Rose – pe numele ei adevărat, a avut şansa să descopere “oraşul ascuns”.

14

“Tips and tricks” pentru străinii ce vor vizita Clujul:

  • Cetăţuia: un loc romantic de unde se vede tot oraşul, un loc perfect pentru mişcarea de dimineaţă
  • Prânzul la cantina universitară: mâncare bună, multă şi ieftină; un mediu în care poţi lega repede prietenii
  • Plimbare prin Parcul Central şi Cimitirul Central: “cine are nevoie de New York ,când ai Clujul?!”, scrie tânăra. Locuri atractive pentru fotografi: peisaje, bătrânii care joacă şah, iar când oboseşti stai pe o bancă şi priveşte în jur.
  • Cina la Casa Vikingilor: mâncare tradiţională şi extrem de multă. “În România trebuie să termini tot din farfurie, altfel trebuie să dai explicaţii chelnerului. Poţi opta pentru un platou- 1 metru de mici, pe care să-l împarţi cu un prieten”
  • Piezişă: stradă faimoasă pentru multitudinea de baruri, perfectă pentru petreceri. “Dacă vrei să iei parte la o petrecere cu localnici, cel mai simplu e să vizionezi un meci de fotbal”.

Rose a stat doar o zi în Cluj, deşi şi-ar fi dorit să-şi prelungească şederea. Străinilor ce au de gând să petreacă o vacanţă în Cluj, mai bine zis în România, le sugerează să viziteze “pentru inspiraţie” pagini precum “I love Cluj”, “Transylvania Trip” sau “România redescoperită”.

Tânăra nu se află pentru prima dată în ţara noastră, în arhiva blogului mai figurează postări despre Bucureşti, Braşov sau Mediaş.

free porn sites
Tags: ,