vanessaselbst poker

Turismul pentru poker, călătorie pentru a câștiga milioane

Piaţa turismului la nivel mondial este una dintre cele mai dinamice. Toată această industrie include și anumite categorii de nișă care aduc un plus de « piper » acestei pieţe.

Turismul medical, turismul de aventură, turismul de cuplu, chiar și cel de divorţ se numără printre categoriile neconvenţionale din domeniu. Mai există un altfel de turism care prinde din ce în ce mai multă amploare în întreaga lume și acesta este turismul pentru poker.

Între călătorie și competiţie la mese, acest tip de turism oferă o cu totul altă dinamică. În schimbul orelor de joc, la unele minim 16, pe durata a trei zile, jucătorii de poker pot primi cazare la hoteluri de 5 stele și chiar transport gratuit. Există și turnee multiple care se desfașoară pe o durată de aproape două săptămani, precum PokerStars Championship din Barcelona care a atras peste 6000 de participanţi din peste 80 de ţări,  între 15 și 27 august, anul trecut. Participarea a început de la două sute două zeci de euro pentru PokerStars Open și a ajuns până la zece mii trei sute pentru High Roller. Pentru astfel de competiţii, există și posibilitatea de a te califica online cu o participare de doar 1 euro.

fise poker

Source: Pixabay

Spre exemplu, în această perioadă, are loc calificarea pentru turneul de la Praga ce va avea loc în perioada 7-18 Decembrie. Zilnic, au loc sateliţi de calificare online ce încep de la 5,50 de euro pentru National Championship, eveniment cu o valoare de intrare de o mie o sută de euro și de cinci mii trei sute de euro pentru Evenimentul Principal. Se va alege Jucătorul Anului și se oferă posibilitatea de a câștiga o sută de mii de euro in Bahamas.

Pe teritoriul României, se întâlnesc astfel de competiţii în capitală dar și în Cluj sau Sibiu. Sibiul se mândrește cu echipe de jucători foarte buni care excelează în raport cu alte echipe la nivel mondial. Orașul Sibiu este renumit pentru dinamismul acestei pieţe, existând și școli de dealer poker și cluburi sportive. În timp, piaţa a devenit mai flexibilă, iar legislaţia a recunoscut pokerul ca disciplină sportivă, ca pe un « sport al minţii », atunci când se desfășoară fără miză financiară. S-a trecut, astfel, din mediul online la mese, de la virtual la live și participare la nivel global.

Ce poate oferi mai mult turismul pentru poker înafara locaţiilor de vis, relaxare, dar mai ales focusare și posibilitatea de a te întoarce cu mult mai mulţi bani decât ai plecat ?! Un parcurs atipic, o piaţă din ce în ce mai numeroasă!

«Un lucru despre călătoria în lume pentru poker este că, datorită faptului că este un circuit și există o mulțime de evenimente repetitive, ai ajuns să simți că știi cu adevărat orașul, așa că nu vizitez o tonă de obiective turistice. Aceasta este cea de-a 13-a sau a 14-a oară în Barcelona, așa că am stabilit rutine – mă trezesc dimineața, joc tenis, mă întorc acasă, mănânc, am prânz și apoi joc poker.» afirmă pentru PokerStars Pro, Vanessa Selbst, despre care se vorbește și în revista Economica.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>