trivet cluj

Topul veterinarilor de Cluj

În județ există 105 societăți care au principal obiect ”activități veterinare” și au cel puțin un angajat. Care sunt cei mai mari angajatori privați din domeniul veterinar din județ? Pentru realizarea clasamentului am folosit datele statistice ale Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Cluj valabile la 1 ianuarie 2015.

Pe prima treaptă a clasamentului se află Atesim din Florești, care avea, la începutul acestui an, 16 angajați, cu doi mai mult decât acum șase luni. Din ultimele date financiare disponibile pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, Atesim a avut în 2013 o cifră de afaceri netă de 4,5 milioane lei și un profit de circa 111 mii lei. Conform Registrului exploatațiilor agricole, Atesim activează în avicultură.

Al doilea angajator este Biovet Serv din Cluj-Napoca, în dreptul căruia figurau la începutul acestui an 9 salariați, cu unul mai mult decât acum jumătate de an. Biovet dispune de un cabinet pe strasa Parâng dar și de o clinică veterinară pe strada Făgetului. Societatea, înființată de medicul Iancu Morar a avut în 2013 o cifră de afaceri netă de circa 504 mii lei și un profit de aproximativ 15 mii lei.

Cabinetul Veterinar Trivet de pe strada Brâncuși din Cluj-Napoca, fondat de medicul Andrei Timen este pe cea de a treia treaptă a podiumului, cu 8 angajați la 1 ianuarie 2015. Conform datelor financiare, în 2013 Trivet a avut o cifră de afaceri netă de 678 mii lei și un profit net de circa 6 mii lei.

Agro Media din Turda și Profesional Vet din Apahida urmează pe următoarele poziții, cu câte 7 angajați la începutul acestui an. Agromedia a avut în 2013 o cifră de afaceri netă (CAN) de circa 416 mii lei și un profit de aproape 33 mii lei, iar Profesional Vet – o cifră de afaceri de 121 mii lei și un profit de circa două mii lei.

Pe pozițiile 6-11 urmează șase societăți cu activități veterinare care au același număr de angajați: șase. Este vorba despre Dotto Vet din Răscruci (în 2013 cu CAN  de 121 mii lei, profit 105 mii lei), Asvet din Turda (CAN 173 mii lei, profit 74 mii lei), Vipet BG Service din Huedin (CAN 281 mii lei, profit 63 mii lei), Tea Farm din Cluj-Napoca (CAN 174 mii lei, profit de circa 20 mii lei), Sanivet din Dej (CAN 264 mii lei, pierdere de 37 mii lei) și Clinical Vet din Feleacu (pierdere de 51 mii lei, fără date despre CAN).

(Titus CRĂCIUN)

(sursa foto: trivet.ro)

 

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>