bere_metru

Topul microberăriilor din România

30 de microberării şi-au făcut loc pe harta fabricilor de bere de pe plan local, cele mai multe fiind puse pe picioare de antreprenori din capitala şi din vestul ţării. După dezafectarea fabricii Ursus și transformarea ei în afacere imobiliară, micii berari sunt cei care au preluat ștafeta.

Topul berii artizanale

București: Plan Beer, Three Happy Brewers, Oriel, Perfektum, Ground Zero, Amon Ra Olovina, Partos Beer, Atelierul de Bere, White Collar Brewing
Cluj: Hophead Brewing, Bere a la Cluj, Kutuma
Ilfov: Hop Hooligans, Calor Beer, Amstad Beer
Iași: Capra Noastră, Cearfisă, Șapte Coline
Timiș: Terapia Clinica de Bere, Bere Sara, Bereta
Sibiu: Nembeer, Urban Brewery, Berăria Sibiu
Mureș: Ignat Brewery, Lăpușna
Vrancea: Zboina, Vinexport

Sursa: ZF

Analiza pe baza datelor de la Registrul Comerţului şi din piaţă a luat în calcul microberăriile, nu şi barurile care realizează propria bere sau producătorii de bere de casă. Hophead Brewing, Bere a la Cluj și Kutuma sunt afacerile din Cluj cuprinse în acest top, cu toate că și localul Klausen Burger fabrică astfel de sortimente de bere (Arrogant, Gorun, Indigen, Corvus, Red Revolution).

Tinerii pasionaţi de acest produs au adus „febra“ berii artizanale din ţări precum SUA sau Belgia, unde conceptul este bine dezvoltat, au investit în echipamente şi au dus produsele create de la zero în lanţuri de supermarketuri şi hipermarketuri, dar şi în baruri şi magazine de specialitate.

În Europa, cele mai multe microberării sunt în Marea Britanie, Italia, Germania, Franţa, Elveţia, Spania. În Marea Britanie sunt 2.000 de microberării, în Franţa 1.000, în Cehia, Italia şi Spania, câte 400. Totuși, companiile multinaţionale prezente în România care produc local au cele mai mari vânzări.

 

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>