cluj imob

Topul celor mai înalte clădiri aprobate în 2014 la Cluj

Cea mai înaltă clădire autorizată anul trecut, înainte de a intra în vigoare noul Plan Urbanistic General are subsol, parter și 12 etaje iar beneficiar este un apropiat al edilului Boc. Pe baza datelor statistice ale Primăriei Cluj-Napoca, catcostaclujul.ro a realizat un top al celor mai înalte imobile autorizate în fiecare lună a anului trecut.

Luna ianuaria a anului 2014 este destul de ”palidă” în ceea ce privește regimul de înălțime aprobat. Astfel, cel mai înalt imobil care primește autorizația de construire în acea lună este unul cu funcțiuni mixte, situat pe strada Brâncuși, cu regim de înălțime subso, parter și trei etaje. Beneficiarul autorizației: Ioan Cîmpan.

În februarie este autorizată continuarea fără modificarea soluției constructive autorizate în 2008 pentru construcția unui ansamblu rezidenția, de comerț și servicii, corp F, cu regim de înălțime subsol, parter, 8 etaje și un etaj tehnic, situate pe strada Eugen Ionesco fără număr. Beneficiar: SC Cyane SRL.

Pe strada Dunării este autorizat în martie ”imobilul B pentru spații comerciale și locuințe cu regim de înălțime diferențiat de la subsol, parter și 5 etaje la subsol, demisol, parter și 5 etaje. Beneficiarul imobilului: SC JO Global SRL.

Beneficiarii Mihai Sorin și Maria Gavriș au primit în luna aprilie autorizație pentru continuarea lucrărilor fără modificarea soluției constructive autorizate în 2007 pentru un imobil de locuințe colective de pe strada Rarău. Regimul de înălțime: subsol, demisol, parter, două etaje, etaj 3 retras și etaj 4 retras.

În luna mai, cel mai mare imobil autorizat a fost al beneficiarilor Bogdan Zaharia, Andrei Grigorescu, Maria Grigorescu, Claudiu Zaharia și Elena Zaharia. Autorizația a fost emisă pentru ”imobil cu funcțiuni mixte, locuințe, comet, servicii” situate pe strada Galați, iar regimul de  înălțime aprobat a fost de subsol, parter, nouă etaje și încă unul retras.

În iunie e rândul cartierului Bună Ziua să beneficieze de autorizarea celui mai înalt imobil. Elite Group primește autorizație pentru ”locuință colectivă cu parter comercial” pe strada Bună Ziua, cu un regim de înălțime subsol, parter, 8 etaje și încă unul retras.

În iulie, cel mai mare imobil autorizat este pe strada Henri Barbusse, cu subsol, parter, trei etaje, încă unul retras și încă unul tehnic. Îmobilul are caracter mixt, rezidential, de comerț și servicii, iar beneficiarii sunt SC Covodan SRL și Alexandru Todea.

În luna august este autorizată finalizarea lucrărilor fără modificarea soluției constructive pentru un imobil cu destinație showroom și birouri, autorizat înițial în 2009, situat pe strada București. Regimul de înălțime: demisol, parter și 4 etaje. Beneficiar: TIV Construct.

FCC Imobiliare primește în septembrie  2014 autorizația pentru un ”imobil de locuințe colective și spații comerciale la parter, cu 27 de apartamenteși regim de înălțime de la parter și trei etaje la parter și patru etaje”. Amplasamentul imobilului: strada Borhanciului.

În octombrie cel mai înalt imobil autorizat de Primăria Cluj-Napoca este unul cu regim de înălțime subsol, parter, patru etaje și al cincelea retras. Clădirea are ca destinație locuințe colective, beneficiar fiind Centro Investiții și este amplasată pe strada A.C. Doinaș.

În luna noiembrie Adalgo Mirus primește autorizație pentru ”continuaea lucrărilor cu modificarea soluției constructive autorizate în 2008 pentru imobil locuințe colective M3a”. Regimul de înălțime este de subsol, parter și șase etaje, iar locația: strada Bună Ziua.

Luna decembrie este cea cu recordul anului 2014. Înainte de aprobarea Planului Urbanistic General pentru următorii zece ani, în ultima ședință a deliberativului local de la finele lunii, familia senatorului Alin Tișe, fostul președinte PDL al Consiliului Județean Cluj, primește autorizația pentru construcția unui imobil cu subsol, parter și 12 etaje pe strada Ploiești 9, în apropierea Pieței Mihai Viteazul. La numărul 11 de pe strada Ploiești, pe parcela învecinată, Italia Tiles primește, tot în decembrie, o autorizație similară.

(Titus CRĂCIUN)

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>