targ-joburi

Topul angajatorilor care fac angajări pentru alții

Recrutarea ori plasarea de forță de muncă în Cluj, țară ori străinătate este o activitate disputată de câteva zeci de entități economice înregistrate în județ. Fie că este vorba despre ”activități ale agențiilor de plasare a forței de muncă” ori de ”activitățide contractare, pe baze temporare, a personalului” sau de spre ” servicii de furnizare și management a forței de muncă”, socetățile își dispută o piață de multe milioane de euro doar la Cluj.

Cel mai mare angajator în domeniu este Rentpers, societate ce înregistra la începutul acestui an, conform datelor Inspectoratului Teritoriall de Muncă (ITM) Cluj, 175 de angajați. Ultimul bilanț depus al companiei este cel corespunzător anului 2013, potrivit site-ului Ministerului Finanțelor Publice, în care Rentpers apare doar cu o cifră de afaceri netă de 650 de lei și cu o pirdere de circa 17 mii lei.

Al doilea angajator din domeniu apare în datele de evidență electronica a salariațiaților (Revisal) cu 166 de angajați cu contracte de muncă active la 1 ianuarie 2015.Este vorba despre o companie tânără, Timako Work Agency, înregistrată în aprilie anul trecut.

Cu 111 salariați la începutul anului, Know Team se află pe cea de a treia treaptă a clasamentului. Potrvivit bilanțului fiscal afferent anului 2013, Know Team a avut o cifră de afaceri netă de 2,8 milioane lei și un profit de circa 250 mii lei.

Star Company urmează pe cea de a patra poziție, cu 95 de angajați la începutul acestui an, conform sursei citate. Star Company a ajuns la o cifră de afaceri netă de 3, 7 milioane euro și un profit de aproximativ 411 mii lei, indicatori corespunzători anului fiscal 2013.

La mijlocul clasamenului se află Agenția Roma 2003, care raprta la 1 ianuarie 53 de salariați. Compania a avut cea mai mare cifră de afaceri din top 10 angajatori în domeniu: 5,9 milioane lei în 2013 și un profit de aproximativ 885 mii lei.

Sales Consulting ocupă poziția a șasea,cu 44 salariați la începutul acestui an. Anul fiscal 2013 a fost încheiat cu o cifră de afaceri de 2,3 milioane lei și un profit situat la circa 33 mii lei.

A șaptea poziție este ocupată de Amarilis Miraj, cu 32 de angajați cu contracte de muncă active la 1 ianuarie 2015. Potrivit datelor Ministerului Finanțelor Publice, Amarilis Miraj a realizat o cifră de afaceri de 2,7 milioane de lei în 2013 și un profit de 435 mii lei.

Starjobs urmează pe cea de a opta treaptă a clasamentului, cu 24 angajați în debutul anului. În anul fiscal 2013, Starjobs a ajuns la o cifră de afaceri de 4,1 milioane lei, însă anul a fost încheiat cu o pierdere minimă, de 14 mii lei

Transilvania Work Operator este pe poziția a noua, cu 18 salariați. Cifra de afaceri corespunzătoare anului 2013 a fost de 312 mii lei. Compania a încheiat cu o pierdere de 730 de lei.

Cea de-a zecea poziție revine celor de la Nexidia Interim, cu 16 angajați, potrivit datelor Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj. Compania fiind înregistrată în 2014, nu există date fiscale disponibile la Ministerul Finanțelor Publice.

Deși în afara top 10 după numărul de angajați, compania Key Office (cu zece angajați la începutul acestui an) a realizat, potrivit Ministerului Finanțelor Publice, o cifră de afaceri serioasă în 2013: 8,9 milioane de lei. Profitul corespunzător acelui an de referință a fost de circa 36 mii lei.

(Titus CRĂCIUN)

 

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>