banca transilvania_1

Top 100 companii clujene la jumătatea anului 2014. Cum au evoluat angajatorii

S-a schimbat liderul față de începutul  primăverii și a crescut la 3 numărul companiilor private în top 10 în ceea privește numărul angajaților cu contracte de muncă active. Astăzi prezentăm un nou top 100 al angajatorilor clujeni cu capital integral privat, așa cum reiese din datele Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Cluj, precum și evoluția companiilor clujene din martie până acum în ceea ce privește angajații. catcostaclujul.ro a mai realizat un top 100 al angajatorilor pe baza datelor ITM de la începutul primăverii. 

Dacă în luna martie ocupa poziția a treia în ceea ce privește numărul de salariați, Banca Transilvania urcă pe prima poziție, cu 6.678 raportați la ITM Cluj la jumătatea anului 2014. În martie, cea mai mare instituție financiară din Transilvania raporta 1.433 angajați la Cluj. Creșterea spectaculoasă are, însă, o explicație simplă. Conform specialiștilor din cadrul ITM Cluj, Banca Transilvania a decis să gestioneze de la sediul central toată resursa umană, astfel încât toți salariații din agenții și sucursale din țară apar acum la Cluj în Registrul general de evidență a salariaților (Revisal). Conform sursei citate, nu este obligatoriu ca declarațiile fiscal ale angajaților din suscursale să fie depuse la Cluj.

Pe poziția secundă apare acum fostul lider din primăvară, Fujikura Automotive Romania, producătorul de echipamente electrice și electronice pentru automobile, cu 5.656 de angajați. Și Fujikura are o creștere importantă, în primăvară raportând  4.074 de salariați.

Deși în coborâre o poziție în clasament față de primăvară, când ocupa poziția secundă, Emerson se bucură, la rândul său de o creștere de personal. În Revisal Emerson figurează cu 2.138 de angajați, față de 1.967 cât raporta în martie locatarul Parcului industrial Tetarom 2.

Poziția a patra este ocupată – ca și în primăvară -de transportatorul rutier de mărfuri Carrion Expedition, care avea la finele lunii iunie 1.193 salariați activi, cu 34 mai mulți ca și în martie. În schimb, IT-iștii de la Endava mai urcă o poziție față de luna martie și se situează pe locul al cincelea în topul angajatorilor, cu 1.109 salariați, cu 78 mai mulți decât în martie. Producătorul de mobile Sortilemn urcă o poziție și ajunge pe locul 6, cu 1.058 de angajați la jumătatea anului, cu 34 mai mulți decât în martie.

Pe poziția a șaptea, în coborâre cu două locuri, se regăsește producătorul de lenjerie Jolidon, cu 1.049 salariați, cu 92 de angajați mai muțini decât în luna martie. IT-iștii Softvision se mențin pe poziția  a opta, cu 1.024 de salariați la finele lunii iunie, o creștere de 105 angajați față de luna martie.

Spre deosebire de luna martie, la jumătatea anului numărul de angajatori clujeni care au peste 1.000 de salariați a crescut de la 7 la 8.

Poziția a noua este ocupată de producătorul clujean de produse farmaceutice Terapia Ranbaxy, cu 857 de salariați activi. Terapia se menține pe aceeași poziție ca și în luna martie, având cu un angajat mai puțin decât atunci.

”Primul zece” al topului este închis de producătorul de echipamente electrice și electronice pentru autovehicule Eckerle Automotive (în creștere cu un loc față de martie), cu 792 de salariați. Eckerle are cu 39 de angajați mai mult la jumătatea anului față de luna martie.

Locurile 11 – 20

GBT Locistic urcă la jumătatea anului de pe locul 12 (în martie) pe 11, cu 773 de salariați, cu 33 mai mult decât la începutul anului. Sykes Enterprises Eastern Europe (activități de call center) coboară două poziții și ajunge pe 12, cu 753 de angajați iar numărul de salariați se diminuează din martie până în iunie cu 31.

Chimsport are o urcare serioasă, de pe locul 18 până pe 13. Chimsport, cu obiect principal de activitate ”activități ale direcțiilor (centralelor), birourilor administrative centralizate”, și-a crescut numărul de angajați de la 517 în luna martie, la 727 la jumătatea anului. Producătorul de parfumuri și produse cosmetic Farmec se menține pe poziția a 14-a, cu 661 de angajați, cu doi mai mulți decât în martie.  Transportatorul de mărfuri pe calea ferată Transferoviar Grup urcă o poziție și ajunge pe 15, cu 639 angajați la jumătatea anului curent, o creștere de 28 de salariați față de luna martie. Cu obiectul de activitate ”activități generale de curățenie a clădirilor” ISS Facility Services  coboară trei poziții și ajunge pe locul 16 în clasament, cu 641 angajați la jumătatea anului, cu 50 mai puțini decât în martie.

Și Grup Șapte (activități de agenție de publicitate) coboară două poziții și ajunge pe 17, cu 586 de angajați la jumătatea anului, cu 57 mai puțini decât în martie.  O poziție coboară Medline Com, care urmează că 556 angajați acum, față de 578 în martie.  Producătorul de aparate electrocasnice De`Longhi  România ajunge pe locul 19 – un salt de opt locuri față de începutul anului – cu 556 de angajați, o creștere de 111 salariați față de martie. Comerciantul de echipamente pentru telecomunicații HR Franchising se situează pe poziția 20, cu 546 salariați activi la jumătatea anului. Deși a picat o poziție, HR Franchising și-a majorat cu 40 numărul e angajați față de una martie.

Locurile 21 – 30

Comerciantul de autovehicule EVW Holding deschide acest al ”treilea zece”, situându-se pe poziția 21 cu 503 salariați activi. Cu doi mai puțini decât în martie, când olandezii ocupau o poziție mai sus în clasament.  Unix Auto (comerciant cu ridicata de piese și accesorii pentru autovehicule) urmează în top cu 494 de salariați la mijlocul lui 2014, cu 23 mai mulți decât în martie, când ocupa locul 24 în clasament.  Poziția cu numărul 23 revine acum Auchan Romania (punct de lucru Cluj) cu 489 salariați, în descreștere două poziții în Top 100 angajatori clujeni față de luna matie, când avea 16 angajați mai mult.

Producătorul de lactate și brânzeturi FrieslandCampina Romania ocupă acum locul 24, cu 484 de angajați. Față de luna martie, când era cu două poziții mai sus, compania și-a redus cu 21 de oameni efectivele. În staționare, poziția 25 este a consultanților pentru afaceri și management de la Office Depot Service Center (476 angajați acum, cu 14 mai mult decât în martie).

Fabricantul de plăci ceramice Sanex este pe poziția următoare, cu 468 de angajați. Față de martie, a coborât trei poziții în top și are cu 14 angajați mai puțin. Locul 27(un loc mai jos față de primăvară) este al celor ce se ocupă de colectarea de deșeuri Rosal Grup (sucursala Cluj-Napoca)care au acum raportat în Revisal 467 de salariați, cu 21 mai mulți decât la începutul anului. Următoarea poziție –staționară-  revine producătorului de mobile de la Bonțida, Ecolor, care are 466 de angajați, cu 22 mai mulți decât în martie. Pe locul 29, în urcare opoziție, se află comerciantul de produse farmaceutice Pharmafarm, cu 453 salariați la mijlocul acestui an, cu 21 mai mult decât în martie.

În scădere o poziție față de martie, comerciantul de produse alimentare, băuturi și vin Oncos  încheie acest al ”treilea zece”, cu 426 de salariați, în scădere cu opt angajați față de luna martie.

Locurile 31-40

Panemar morărit și panificație ocupă, cu 410 angajați la jumătatea acestui an, poziția 31 în topul angajatorilor clujeni.  Raportat la luna martie, Panemar a urcat patru poziții și are cu 26 angajați mai mult. Următoarea poziție în clasament revine soft-iștilor de la Accenture Industrial Software, cu 409 salariați activi. Practic, Accenture a preluat compania Evoline, care se afla în martie pe locul 31, cu 421 de salariați. Constructorii de la ACI Cluj urmează cu 404 angajați. Față de martie, ACI coborară un loc în clasament și are cu 7 angajați mai puțin.

Locul 34 este al societății de pază PP Protect, care are acum 402 salariați. Societatea a urcat șase poziții în clasament  față de martie și și-a mărit numărul de angajați cu 42. Producătorul de mobilă Becker Romania împarte același loc în clasament cu același număr de angajați. Față de martie a urcat trei poziții și și-a crescut numărul de angajați cu 36.

Poziția cu numărul 36 (în coborâre cu două locuri) revine Universității Sapienția, cu 400 de salariați, cu trei mai puți decât în martie. E.ON Business Center are acum 399 de angajați, cu o creștere de 126 față de luna martie, ceea ce îi conferă o creștere de 34 de poziții în top.  Îi succede  EBS Romania, companie de soft, cu 391 de angajați. Comparativ cu începutul anului, EBS a cobărât cinci locuri și are cu 12 salariați mai puțin. Poziția 39 în top (în urcare 6 locuri) revine companiei de salubritate Brantner Servicii Ecologice, cu 367 salariați, mai mulți cu 38 decât cei existenți la începutul anului.  Soft-iștii de la IQuest ocupă acum poziția 40, în scădere cu două locuri, în dreptul ei figurând 359 de salariați activi, cu 4 mai puțini decât în martie.

Locurile 41-51

Cel de-al ”cincelea zece” al topului este deschis detransportaorii de la Trota Romania, cu 356 de salariați  care și-au menținut poziția  în clasamentul celor mai mari angajatori, având cu doi salariați în plus. Urmează fabricantul de izolatoare LAPP Insulators, care are acum 352 de angajați. Față de martie coboară două poziții și are cu 9 angajați în minus. IT-iștii de la Arobs Transilvania Software coboară o poziție, până pe locul 43, cu 350 de angajați la mijlocul anului, cu 5 mai mulți decât în martie. YLE Service Rom are tot 350 de angajați, cu 42 mai mulți decât în martie, fapt ce i-a propulsat șapte locuri în față. Poziția 45 este ocupată de soft-iștii de la Fortech, cu 335 de salariați activi. Comparativ cu luna martie, Fortech urcă nu mai puțin de 9 poziții iar numărul de angajați crește cu 33. Locul 46 este al producătorilor de piese pentru autovehicule Trelleborg Automotive Dej, cu 333 de salariați. Trelleborg urcă 6 poziții și are acum cu 29 de angajați în plus față de martie.

Poziția 47 a clasamentului este a celor de la Real International Security Division, companie de portecție și pază care are la mijlocul anului 332 de salariați. Este o companie cu un mare salt, urcând față de martie nu mai puțin de 30 de poziții în clasament. Față de martie are cu 68 de angajați în plus. Locul 48 este ocupat de transportatorul rutier de mărfuri Logistic E Van Wijk, în dreptul căruia figurează în statisticile ITM Cluj 327 de angajați. Compania a urcat 3 poziții față de luna martie și și-a mărit numărul de angajați cu 23 de persoane. Îi urmează Bombardier Transportation Shared Services (activități combinate de secretariat), cu 320 de salariați, care urcă 9 poziții față de martie și își mărește personalul cu 23 de oameni. Locurile 50 și 51 sunt împărțite de Nera Mureșan Security (companie de protective și pază) și Napomar (fabricant de utilaje pentru prelucrarea metalului), cu câte 319 salariați fiecare.  Nera Mureșan Security urcă 18 locuri față de martie și are cu 42 de angajați în plus, iar Napomar coboară 7 poziții și are cu 17 salariați în minus.

Locurile 52 – 61

Cea de a doua jumătate a topului angajatorilor clujeni este deschisă de Energobit, compania de instalații electrice, cu 310 angajați, cu trei mai mult decât în martie, când ocupa poziția 51, cu una mai sus decât acum. Transportatorii de la Skiptrans au același număr de salariați ca și Energobit, fiind însă în urcare 4 poziții și având cu 12 angajați mai mult decât în martie.

CH Industrial Prod din Gherla (producător de articole din plută, paie și împletituri) urmează cu 309 salariați, fiind în regresie cu opt poziții și cu 24 de oameni mai puțin. Producătorl de radiatoare IRROM Industrie ocupă locul 55, cu 308 angajați. Față de luna martie, IRROM urcă 8 poziții și are cu 23 de salariați în plus. Următoarea poziție este a producătorului de mobilă Samus Mex, cu 305 salariați, în regresie cu 8 locuri și cu 8 angajați mai puțin decât în martie.

Locul 57 este ocupat de transportatorul rutier de mărfuri Arcese Transport, cu 304 salariați, cu unul mai mult decât în martie, însă cu trei poziții mai jos în clasament. Îi urmează Trustul de Instalații Montaj și Construcții, cu 303 salariați, cu 22 de angajați în plus, ceea ce i-a conferit o urcare cu 6 poziții în top. Locul 59 este al producătorului de produse lactate Napolact, cu 297 de angajați. În comparație cu luna martie, Napolact are  o regresie de 10 locuri și cu 16 salariați mai puțin. Cu același număr se angajați, 297, figurează și producătorul de pâine Agropan Prodcom și fabricantul de articole din fire metalice Metalicplast. Agropan a urcat două poziții și și-a mărit cu 10 numărul salariaților, iar Metalic plast a picat o poziție dar are în plus trei oameni comparative cu luna martie.

Locurile 62 – 71

Remarul 16 Februarie, producătorul de material rulant, ocupă poziția 62, cu 294 de salariați la mijlocul acestui an. Față de luna martie, Remarul ”a căzut” 16 poziții în top și are cu 26 de salariați în minus. Auchan Romania (punct de lucru Cluj Nord, fostul Real) are acum 285 de salariați cu contracte de muncă active, fiind un new entry în top.

Locul 64 este ocupat de compania de jocuri de noroc Revital, cu 282 de angajați, cu două locuri mai jos decât în martie și cu 4 salariați mai puțin. Fabricantul de carton Rondocarton are, de asemenea, 282 de angajați, cu 9 angajați mai mult și cu șapte poziții mai sus față deînceputul primăverii. Poziția 66 este ocupată e soft-iștii de la Evozon System, cu 281 de salariați. Evozon este în urcare 12 poziții față de luna marie, când avea cu 19 angajați mai puțin. Locul 67 îi revine, la mijlocul acestui an, comeciantului de îmbrăcăminte NY’ER Romania, ci 273 de salariați, cu 4 mai mulți decât în martie și cu 7 poziții mai sus. Pozițiile 68 și 69 revin drumarilor de la Antrepriza Reparații și Lucrări  – ARL Cluj, și Panpetrol Com, cu câte 272 de angajați. ARL Cluj a coborât trei poziții și are cu 9 salariați mai puțin față de topul precedent, iar Panpetrol este în cădere cu 21 de poziții și are cu 42 de salariați mai puțin decât în martie.

Pozițiile 70 și 71 revin producătorului de sticlă Sticla Turda și  Oncos Prod, prelucrătorul de carne de pasăre, cu câte 271 salariați. Față de luna martie, Oncos Prod urcă șase poziții și are cu 4 salariați în plus, iar Sticla Turda coboară 6 locuri și are în minus 10 angajați.

Locurile 72 – 81

Transferoviar Călători este pe poziția 72 cu 268 de salariați. Față de luna martie, transportatorul pe calea ferată urcă nouă poziții și are cu 13 salariați în plus. Următorul este Est Company Rom, producător de îmbrăcăminte și accesorii, cu 267 salariați, în cădere cu trei poziții și cu 9 angajați în minus. Locul 74 este al fabricantului de încălțăminte AKU Est, cu 266 angajați, care urcă 12 poziții, având 25 de angajați în plus față de martie. Îi urmează soft-iștii de la Yonder, cu 263 de salariați, care își păstrează locul însă au cu 6 angajați în minus.

Pozițiile 76 și 77 sunt ale celor de la Flacăra și ale fabricantului de construcții metalice CSI Romania care au, la mijlocul anului, câte 262 de angajați. Fță de luna martie, Flacăra a coborât 7 poziții și are cu 15 angajați mai puțin, iar CSI Romania a coborât trei poziții și are cu 10 salariați în minus.

Pe poziția 78 îi regăsim pe fabricanții de lenjerie de la Argos, cu 261 de angajați, care au regresat 18 locuri în clasament față de luna martie, față de care au cu 32 de salariați în minus. Electrogrup urmează cu 257 de angajați, în urcare patru poziții față de martie, de când numărul angajaților s-a mărit cu 10. Locurile 80 și 81 sunt împărțite de Elmat (jori de noroc și pariuri) și Sammillis Distribution (fabricant de biscuiți), în dreptul fiecăruia aflându-se câte 256 de salariați. Elmat a coborât o poziție față de martie și are cu 5 angajați mai puțin, iar Sammillis a urcat 17 poziții și a mai angajat 36 de persoane.

Locurile 82 – 90

Un new entry în domeniul fabricării pâinii, prăjiturilor șia produselor proaspete de patiserie intră direct pe locul 82: La Casa Pane Dolce are 254 de angajați. Poziția 83 este a soft-iștilor de la de la 3Pillar Global, cu 251 salariați activi. Față de luna martie, compania a urcat cinci poziții în clasament și a mai angajat 21 de persoane. Betfair Romania Development, din același domeniu de activitate îi urmează cu 250 de angajați la jumătatea lui 2014, la fel ca și CIA Aboliv, fabricantul de produse din carne și CD Bons, producător de încălțăminte. Cum au evoluat cele trei față de luna martie: Betfair Romania Development este new entry în top 100 angajatori, CIA Aboliv a coborât patru poziții și are cu 8 angajați mai puțin, iar CD Bons își menține locul și are cu 7 salariați în plus.

Poziția 87 este a celor e la Simacek Cleaning (activități generale de curățenie clădirilor), cu 244 salariați, de asemenea new entry în top. Cu 243 de angajați, soft-iștii de la Property Shark ocupă locul 88. Față de luna martie au urcat trei poziții și au cu 16 angajați în plus. Urmează societatea de protecție Napoca Security, cu 241 de salariați, care a coborât șase poziții și are cu 12 angajați mai puțin. Poziția 90 este a celor de la Samus Construcții (producător de betoane), cu 238 de salariați activi. Față de martie, Samus Construcții a coborât cinci poziții și are cu 4 salariați mai puțin.

Locurile 91 – 100

Chimica Automotive, fabricant de produse din plastic deschide ”ultimul zece” al topului, cu 233 de angajați, în urcare cu patru poziții față de martie și cu 10 salariați în plus. Poziția 92 este a soft-iștilor de la ISDC, cu 230 de angajați, de asemenea în creștere cu cinci pozițiii față de martie și cu 10 angajați în plus.

Mono Construcții sunt pe locul 93, cu 230 de angajați, un new entry în top. Pe 94 se află producătorul de produse abrazive Carbochim, cu 228 de angajați, cu doi în plus față de marie, dar două locuri mai jos decât atunci. Poziția 95 este a unui new entry în top, MMM Autoparts din Turda, cu obiect de activitate ”fabricarea altor piese și accesorii pentru autovehicule”, care are 224 salariați.

Owens Corning BM Romania este pe locul 96, cu 219 angajați. Abricantul de produse din ipsos din Turda coboară 6 poziții și are cu 9 oameni mai puțin. Poziția 97 este a companiei  de pază Vasrom, cu 214 salariați, în scădere cu 16 din martie și în coborâre 8 poziții. Pe locul 98 se regăsește  One CS Distribution, cu 214 angajați, de asemenea un new entry.

Locul 99 este al magazinului din Cluj al Selgros Cash în Carry, cu 209 salariați, care are cu 4 mai puțini decât în martie dar care urcă un loc în clasament, iar top 100 angajatori private ai clujului la mijlocul anului 2014 este închis de Rolicom, un new entry care are ca activitate ”comerț cu ridicata a produselor  cosmetice și de parfumerie”.

Aici pof fi văzute rezultatele topului 100 al angajatorilor clujeni pe baza datelor din cluja martie.

(Titus CRĂCIUN)

 

Tags: ,

Un raspuns la “Top 100 companii clujene la jumătatea anului 2014. Cum au evoluat angajatorii”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>