aktual24.ro-Liviu-Dragnea.jpg.pagespeed.ce.ihQz22XdOu

The Guardian, despre Liviu Dragnea, figura din umbră care ia decizii în România: “Ideologia lui e el însuși”

Cotidianul The Guardian scrie că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a ajuns să fie comparat, de oficialii de la Bruxelles, cu premierul Ungariei, Viktor Orban sau cu preşedintele partidului polonez Dreptate şi Justiţie, Jaroslaw Kaczyński.

„Dragnea a fost condamnat pentru fraude electorale şi îi este interzis să devină premier, însă puţin se îndoiesc că acesta nu este cel care ia de fapt deciziile şi conduce Guvernul. Criticii îl acuză că este principalul subiect pentru care preşedinţia României a devenit un obstacol pentru guvernul ţării, care a fost marcat de un conflict cu Bruxellesul din cauza reformelor judiciare”, scriu jurnaliştii de la The Guardian, potrivit Mediafax.

Cotidianul scrie despre Liviu Dragnea că a devenit o figură proeminentă în politica locală, devenind liderul PSD, un partid “care în aparenţă este de centru-stânga care foloseşte politici sociale conservatoare”. Acesta mai este descris ca fiind “un adept al gestionării politicilor interne şi balansării forţelor regionale, însă nu este atât de priceput când vine vorba de apariţiile în public sau scena internaţională, preferând să aibă un rol în umbră”.

“Ideologia lui este însuşi el”, declară Victor Ponta, citat de The Guardian. Monica Macovei, citată de asemenea de cotidian, adaugă despre Liviu Dragnea că “este persoana care face totul, le spune tuturor miniştrilor, premierului, ce să facă”.

VEZI ARTICOLUL – ‘His ideology is himself': the shadowy figure calling the shots in Romania

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>