teodorovici_2_0

Teodorovici revine cu declaraţii în privinţa limitării drepturilor românilor de a munci în UE

Ministrul Finanţelor a declarat, în cursul zilei de marţi, că le-a propus miniştrilor de Finanţe din UE ca fiecărui muncitor să îi fie limitată perioada de a lucra într-o ţară: „permisul de muncă să fie acelaşi ca şi timp, în toate statele”. „Nu ai voie după primul permis, să-ţi reînnoieşti dreptul de muncă, ca să fii obligat să migrezi, în Europa. Aşa, dacă se duce în Germania şi tot primeşte drept de muncă, nu o să se întoarcă cel care lucrează în Germania în veci în Croaţia, România sau de unde a plecat. Este o măsură discutată. Maxim cinci ani şi «La revedere», după aceea te duci în altă ţară şi îţi cauţi loc de muncă”, a afirmat Teodorovici.

Ulterior, mai mulţi oameni politici, printre care Călin Popescu Tăriceanu şi membri ai PNL, precum şi membrii ai sindicatelor au declarat că sunt împotriva acestei propuneri şi că aceasta încalcă principiile UE.

 

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>