Taxi_front_content

Taxiurile din Cluj sunt de 15 ori mai profitabile ca cele din Bucureşti

O companie care activează în domeniul taximetriei din județul Cluj are o profitabilitate medie de 29%, în timp ce una din București-Ilfov are o profitabilitate declarată de doar 2%, arată un studiu realizat de Creditinfo Romania pentru certificarea Strongest in Romania. 

Astfel, la fiecare 1 leu încasat, o companie din județul Cluj are, conform datelor raportate, 29 de bani profit, iar cele din București-Ilfov sunt consemnate cu de aproape 15 ori mai puțin, respectiv doar 2 bani profit la fiecare 1 leu încasat.

Situația nu se schimbă nici în cazul plății datoriilor cu scadența imediată (plata furnizori, credite bancare pe termen scurt, salarii, impozite și taxe) o companie din județul Cluj reușind să plătească în medie de peste 2,5 ori mai repede datoriile imediate în comparație cu o companie din București-Ilfov, arată un studiu realizat de Creditinfo Romania.

Doar 1 din 4 companii care activează în domeniul taximetriei cu sediul în județul Cluj are un risc ridicat de a intra în insolvență. Valoarea este cu atât mai impresionantă cu cât la nivelul regiunii București-Ilfov, pe baza datelor financiare declarate, aproape jumătate dintre companiile existente au acest risc, iar la nivel național ăonderea se ridică la 41% dintre acestea. Deși domeniul taximetriei a înregistrat o creștere, iar activitatea are un caracter local, 39% din veniturile înregistrate la nivel național sunt generate de companiile din domeniul taximetriei care activează în regiunea București-Ilfov și de cele din județul Cluj. Astfel, taxiurile care deservesc populația regiunii București-Ilfov generează 27% din veniturile naționale, iar cele care deservesc populația județului Cluj – 12%. În cazul solvabilității, valoarea recomandată a raportului este de aproximativ 1,5, valoare depășită fără probleme de companiile din județul Cluj (2,9) dar la care se află foarte departe cele din București-Ilfov (0,6).

 

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>