Taxi_front_content

Taximetriştii din Cluj vor să scumpească tarifele

Asociația Taximetriștilor din Cluj a solicitat, miercuri, reprezentanților primăriei ajustarea actualelor tarife cu Indicele Prețurilor de Consum (IPC) din perioada 2014-2017.

Concret, este vorba de majorarea tarifelor cu 1,23, indicele IPC. Dacă cerința taximetriștilor va fi acceptată de municipalitate, tarifele de taximetrie vor crește de la 2,25 lei/km, cât este în prezent, la 2,75 lei/km. Propunerea nu a fost însă pe placul viceprimarului Dan Tarcea, care a considerat nejustificată o majorare a tarifelor.

O altă solicitare a taximetriștilor a vizat accesul pe benzile dedicate transportului în comun pentru mașinile cu cupola pe poziția ”Ocupat”.

Nu în ultimul rând, taximetriștii au insistat pe realizarea unui stand la Aeroport, pe locația vechilor bariere de acces.Toate propunerile vor fi analizate în comisiile de specialitate ale primăriei.

La rândul lor, reprezentanții municipalității le-au reproșat taximetriștilor igiena și aspectul taximetrelor, refuzul de a prelua comenzi pe distanțe scurte sau fumatul în incinta mașinilor, potrivit postării de pe pagina de facebook a Asociației Taximetriștilor din Cluj.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>