26114753_1052772181531498_9001492299881452430_o

Târgul de Crăciun din Cluj îşi deschide porţile în noiembrie. Noutăţile ediţiei 2018

Anul acesta, Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca își va deschide porțile în noiembrie, sub tema „Unește oamenii, reunește familionul”. 

Unește oamenii, reunește familionul

Dacă anul trecut creatorii târgului reaminteau clujneilor că sărbătorile de iarnă sunt sărbătorile familionului, în acest an urmează 5 săptămâni de petrecere “împeună”. Tematica propusă pentru 2018 invită clujenii să expleze ideea de Centenar din perspectiva unirii oamenilor în ansamblul diversității culturale pe care Clujul o găzduiește.

„Ne bucurăm să ne aflăm în Piața Unirii, pentru a doua oară, în această formulă de organizare. Continuăm conform planului comunicat în 2017: anul acesta, familionul se îndreaptă către rădăcini, iar programul pregătit, prin evenimentele sale, celebrează diversitatea Clujului. Vă așteptăm cu aceeași amenajare festivă și cu un calendar bogat, care va cuprinde spectacole inedite din diverse culturi și zone geografice. Anul acesta, ne-am dorit să avem mai multe evenimente, astfel încât, în fiecare seară, să avem un puls al Târgului care vibrează constant”, a declarat Mihai Oprean, directorul Târgului de Crăciun.

Printre noutățile târgului de anul acesta se numără: căsuțe noi cu cadouri și bunătăți, un program antrenant presărat cu activități multiculturale, o săptămână dedicată vizionării filmelor, un radio al Târgului de Crăciun, o săptămână culinară cu activități specifice și multe alte surprize, care vor fi dezvăluite pe parcurs.

Deschiderea oficială a Târgului de Crăciun

Pentru deschiderea oficială, planificată în perioada 23-25 noiembrie 2018, organizatorii Târguluipregătesc:

● Tradiționala pornire a iluminatului de Crăciun din Piața Unirii;

● Concerte ale îndrăgitelor trupe românești Phoenix, Compact B și Cobzality;

● Un concert inedit al orchestrei Istanbul Büyük Şehir Belediyesi Kent Orkestrası;

● „Jocurile muzicale de iarnă” – un spectacol feeric cu piese celebre. Acest spectacol este realizat în colaborare cu  școlile muzicale The Beat, Rock Academy, Voltaj Academy și Armonia Music;

● Spectacolul „100 de ani de muzică în 100 de minute”, care ne propune o incursiune în muzica românească, realizată împreună cu Rada Stan, Armonia Music si Scena Urbană;

● Tramvaiul lui Moș Crăciun;

●Animație stradală cu personaje îndrăgite precum Minnie și Mickey, Hello Kitty, Albă ca Zăpada, Eroi în pijamale, Cenușăreasa, Anna și Elsa, Crăiasa Zapezii, Goofy și Pluto, Winnie și Țestoasa, Peter Pan, Crăiasa florilor, Rapunzel, Scooby Doo, Harry Potter, Anna, Elsa, Kristoff si multe altele;

● Workshop-uri pentru părinți oferite de organizația “Oameni mici și mari” la Căsuța lui Moș Crăciun;

Săptămâni tematice

Începând cu anul acesta, pentru fiecare săptămână din cele cinci în care Târgul de Crăciun va fi deschis, organizatorii au stabilit câte o tematică dedicată.

Astfel, în prima săptămână se vor desfăşura activități muzicale, în ce-a de-a doua clujenii îl vor aştepta pe Moș Crăciun, cea de-a treia va fi dedicată zonei culinare, în cea de-a patra se vor pregăti cadouri pentru cei dragi, iar ultima săptămână va fi axată pe jocuri şi filme.

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>