cluj-napoca-grigorescu

Strategie până în 2050. Boc: “Aşa fac toate marile oraşe”

Primăria, alături de specialişti, doreşte să elaboreze un plan de acţiune pentru dezvoltarea oraşului până în 2050, însă care să fie actualizat din 5 în 5 ani, pe modeul tuturor marilor oraşe magnet din lume. 

“Acum pregătesc actualizarea tuturor strategiilor de dezvoltare a municipiului Cluj-Napoca, strategii care corespund cu exerciţiile financiare multianuale ale Uniunii Europene. Acum se vorbeşte, în perioada președinției României la Consiliul Uniunii Europenem, de aprobare a bugetului multianul până în 2027. Ar fi un lucru extraordinar, nu ştiu dacă se va reuşi, ar fi excelent înainte de alegerile europalamentare. Ei, la fel şi strategiile acestea de dezvolare trebuie actualizate, iar cu echipa de la primărie şi cu specialiştii clujeni doresc să pregătesc o strategie de dezvoltare a oraşului, pe ceea ce cere legea – 7 ani, dar cu o viziune de dezvoltare pe următorii 30 de ani, până în 2050. Aşa fac toate marile oraşe, care sunt oraşe magnet şi care au dimensiunea de creştere în faţă, iar această strategie până în 2050 trebuie actualizată din 5 în 5 ani, nu doar din 7 în 7 cum prevede legea, va fi deja târziu. Eu îmi dau seama că PUG-ul adoptat în 2014 este deja depăşit în foarte multe situaţii în Cluj-Napoca. Ritmul de dezvoltare este atât de accelerat şi de dinamic, încât dacă rămâi încremenit în proiect nu mai reuşeşti să te adaptezi la timpul prezent”.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>