sala-polivalenta-cluj-794x530

Sportul clujean primeşte 11 milioane lei. În 2019

Primăria Cluj-Napoca anunţă acordarea, pentru anul 2019, de finanţări nerambursabile de la bugetul local pentru proiectele structurilor sportive din municipiu.

“Bugetul pentru finanţarea activităţilor/acţiunilor sportive din cadrul programelor „Promovarea sportului de performanţă”, „Sportul pentru toţi” și „Evenimente sportive” de interes local, naţional sau internaţional, în anul 2019, se va aproba printr-o Hotărâre a Consiliului local. Finanţarea asigurată de Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca va fi de maximum 90% din bugetul total al proiectului. Suma alocată de către Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca pentru finanțarea activităților/acțiunilor sportive este în cuantum de 11.000.000 lei”, se arată într-un anunţ al administraţiei locale.

 

Obiective generale: promovarea sportului de performanţă, a sportului pentru toţi şi a unor evenimente sportive, evidenţierea contribuţiei semnificative şi constante a sportului la reprezentarea şi sporirea prestigiului municipiului pe plan naţional şi internaţional şi atragerea şi educarea cetăţenilor, indiferent de vârstă şi de categoria socială, pentru practicarea mişcării în aer liber.

 

 

Dosarele pot fi depuse până în data de 18 februarie 2019, la Registratura Primăriei municipiului Cluj-Napoca, într-un exemplar sau online pe site-ul www.primariaclujnapoca.ro secțiunea Administrație – Servicii online – Depune cereri –Serviciul Management proiecte sociale, culturale și sportive sau www.edirect.e-guvernare.ro. Evaluarea şi selecţia dosarelor depuse se va efectua în perioada 19 februarie – 15 martie 2019. Soluţionarea contestaţiilor se va face după finalizarea selecţiei de către Comisia de analiză și selecție, în condiţiile legii. Anual pot exista una sau mai multe sesiuni de selecţie a proiectelor, în funcţie de fondurile de care dispune autoritatea finanţatoare.

9,3 milioane de lei în 2018

În anul 2018, alocările de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pentru asociațiile, federațiile și alte structuri din domeniul sportului au crescut cu 2,65 milioane lei, ajungând la suma de 9,35 milioane lei. Creșterea susținerii față de 2017 a fost de aproximativ 40% pentru cei care activează în domeniul sportiv și au solicitat sprijin financiar municipalității conform legilor în vigoare. 40 de structuri sportive au beneficiat de finanţări nerambursabile din partea Primăriei.

Cea mai mare finanţare nerambursabilă din partea Primăriei a ajuns la Clubul Sportiv Universitatea, adică 2,5 milioane de lei pentru toate secţiile. „U”-BT a încasat 1,55 milioane de lei, iar în rest vorbim despre cifre mai mici. Au mai fost alocaţi 420.000 de lei pentru Clubul Sportiv Municipal, 405.000 pentru Clubul Sportiv Motorhome Napoca Rally Team, 220.000 pentru Asociaţia Club Sportiv Runners Club, 300.000 de lei pentru Federaţia Română de Tenis de Masă, care a organizat un campionat european la Cluj sau 170.000 de lei pentru Federaţia Română de Handbal etc.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>