softvision

Softvision, companie fondată la Cluj, preluată de americani

Softvision, o companie de software înfiinţată în 1994 de românul Laurenţiu Russo, care a devenit un furnizor global de software şi servicii de consultanţă IT şi care deţine în România aproximativ o treime din numărul de angajaţi la nivel internaţio­nal,  a fost achiziţionată de furnizorul american de servicii de IT Cognizant Technology, cu afaceri de peste 5 mld. dolari în 2017.

“Softvision anunță dezvoltarea globală a companiei la un nivel fără precedent prin tranzacția cu Cognizant, unul dintre cei mai mari jucători la nivel global, cu peste 261000 de angajați, prezent în Fortune 500 și pe locul 3 în top 10 al Global IT Service Providers. Tranzacția va fi finalizată până la sfârșitul anului 2018″, se arată într-un comunicat remis presei.

„Este un pas spectaculos în istoria Softvision, istorie ce a început în urmă cu 20 de ani în Cluj-Napoca, România. Traseul nostru va continua să fie abrupt ascendent și în acest rol de vârf de lance al Cognizant Digital Business. Succesul nostru este bazat în totalitate pe expertiza de neegalat a inginerilor noștri de software din România, iar acum Cognizant ne va aduce scala globală de care aveam nevoie. Vom continua să oferim soluții software de ultimă generație pentru marile branduri ale lumii”, spune Laurențiu Russo – Founder al Softvision.

“Pentru a fi competitivi în economia digitală, inovația, viteza de implementare, aplicabilitatea în business, metodele agile de dezvoltare și utilizarea tehnologiilor de ultimă oră sunt vitale pentru clieții noștri.” ne spune Gajen Kandiah – President, Cognizant Digital Business.

“Cultura Softvision, oamenii talentați, prezența globală, modelul de lucru format din echipe multidisciplinare, se pliază perfect pe modul de lucru colaborativ al Cognizant, facilitând inițiative de complexitate ridicată”, completează Gajen.

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>