00139287_large

Şapte zile de concerte şi activităţi la Jazz in the Park 2016. Vezi locaţiile

Organizatorii Jazz in the Park încep pregătirile pentru festivalul care începe luni la Cluj și care se va desfășura pe tot parcursul săptămânii viitoare.

Lucrările de amenajare a spațiului de festival vor avea loc luni și marți pe malul Someșului, în zona plajei Grigorescu, iar în Parcul Central se va lucra de luni și până joi la aranjarea scenelor și a spațiilor. Festivalul va începe luni, în curtea Muzeului de Artă, va continua pe malul Someșului, iar în weekendul 1-3 iulie clujenii vor fi așteptați tot în Parcul Simion Bărnuţiu.

„Festivalul a devenit tot mai mare în fiecare an și este firesc ca procesul de amenajare să fie și el tot mai complex. Promitem să avem grijă de parc la fel ca la prima ediție. Vom începe munca de luni, atât pe mal cât și în parc, iar în weekend parcul va arăta splendid și îi vom aștepta pe clujeni și nu numai să vină să se bucure de festival.

Până vineri vă recomandăm să veniți în curtea Muzeului de Artă luni seară și pe malul Someșului de marți și până joi să vedeți și acolo ce am pregătit”, spune directorul festivalului Jazz in the Park, Alin Vaida.

Jazz in the Park: o seară în curtea muzeului, 3 zile pe mal și 3 zile în parc

Festivalul Jazz in the Park începe luni, 27 iunie, cu evenimentul de deschidere, concertul Teodora Enache și Benny Rietveld Quintet. Acesta este singurul concert pe bază de bilet din cadrul festivalului.

Malul Someşului, loc de relaxare şi descoperire

De marți și până joi publicul e așteptat după-amiaza și seara să descopere trupe de jazz și să se relaxeze pe malul Someșului, în zona plajei Grigorescu. În cele trei zile va avea loc concursul Jazz in the Park, la care participă trupe de jazz din țară și străinătate. Concertele și activitățile pe malul Someșului vor avea loc marți, miercuri și joi între orele 16:00 şi 22:00.

De pe mal, ne mutăm în Parcul Central

Relaxarea, muzica bună și activitățile se mută vineri, sâmbătă și duminică în Parcul Central. Aici vor concerta trupe și artiști din țară și străinătate printre care Hindi Zahra, AaRON, Kovacs, Neil Cowley Trio, Naked, Bogdan Vaida, Ours Samplus, Blazzaj, Platonic Band.

În Parcul Central vor fi amplasate trei scene: una principală, una secundară și Classic Stage, scena dedicată muzicii clasice. Vineri concertele în vor începe la ora 18:00 în Parcul Central, iar în weekend, de la ora 12:00.

În fiecare noapte, după ce se termină concertele de pe malul Someșului și din parc, publicul e invitat la jam session în Colin’s Gastro Bar.

Pe lângă concerte, la Jazz in the Park vor avea loc diverse alte evenimente și activități: proiecții de filme, jocuri pentru copii, tiroliană, escaladă, minigolf, lansări de carte, expoziții de pictură și sculptură, workshopuri, prezentări de modă.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>