targ-joburi-506x372

SAP racolează 100 de oameni la Cluj, Bucureşti şi Timişoara

Liderul mondial de soluţii informatice de business va recruta până la sfârşitul anului 100 de oameni în cele trei mari oraşe ale ţării, până la 500 de salariaţi.

“Planul nostru este să terminăm anul cu 500 de angajaţi. Vom face recrutări în Bucureşti, Cluj şi Timişoara”, a precizat Cristian Popescu, noul director al SAP România. Una dintre condiţii pentru angajare va fi cunoaşterea mai multor limbi străine. Popescu a fost director naţional de vânzări la Fujitsu, iar înainte a activat în cadrul companiei Cisco, până la funcţia de director general.

Acesta este absolvent al Universităţii Politehnice din Bucureşti şi deţine certificări postuniversitare din partea Institutului de Administrare a Afacerilor şi din partea IMD Business School (Elveţia). În 2011, SAP a demarat un mare proiect de investiții în România, prin deschiderea celui mai important centru de consultanță pentru tehnologiile Cloud și HANA din Europa, care deservește clienți din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, cu ajutorul a 400 de angajați.

95% dintre cele mai mari 300 de companii pe plan local sunt clienții săi. SAP România a înregistrat anul trecut afaceri de 40 de milioane de euro şi un profit de 11 milioane. La nivel naţional, SAP are birouri în Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca şi oferă servicii de consultanţă şi de implementare a proiectelor bazate pe soluţii proprii pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

Grupul german a anunțat pentru primul semestru al anului afaceri de 9,9 miliarde de euro şi un profit după impozitare de 1,7 miliarde de euro. Veniturile din sectoarele cloud și software au fost de 8,2 miliarde.
Unul dintre factorii care garantează succesul SAP pe termen lung este abilitatea companiei de a atrage și de a reține talente: la sfârșitul primului trimestru, rata de retenție era de 92,6%. „Am făcut ceea ce am spus că vom face, un al doilea trimestru foarte puternic.
SAP merge înainte, cu un succes extraordinar pe toate liniile de business. Susținuți de dorința de inovare a clienților noștri, am surclasat competiția, atât ca cifră de afaceri, cât și ca profit net”, a declarat Luka Mucic, CFO al SAP. Grupul are 310.000 de clienţi.

Venituri enorme pentru cei cu experienţă

Pe site-ul undelucram.ro sunt inserate salarii de 2.100-4.500 de lei pentru consultanţii SAP cu experienţă de 1-4 ani. În schimb, informaticienii specializaţi care lucrează individual pe proiect pentru anumite companii pot câştiga lunar şi 7.000-10.000 de euro, pe o perioadă determinată.
„E mai bine decât în alte corporaţii ca mediu de companie, dar dezvoltarea profesională şi oportunităţile de lucru concret pe proiecte sunt efectiv la noroc. Proiecte nu prea sunt decât pentru cei mai cu experienţă, plus că există riscul să primeşti proiect diferit decât soluţia pe care te-ai certifica”, constată un SAP-ist.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>