salina pro

Salina Turda, în topul destinațiilor turistice excentrice din Europa

Publicația britanică The Guardian a inclus Salina Turda și zona sa de agrement printre destinațiile recomandate pentru turiștii în căutare de locuri excentrice în Europa.

„Pentru o experiență suprarealistă nu e nevoie să cauți mai departe de Salina Turda. Mina adâncă de 120 m a fost săpată în secolul al XVII-lea și a fost folosită, pentru o scurtă perioadă în timpul celui de-al doilea război mondial, pe post de adăpost împotriva bombelor.

Mai târziu, a fost depozit de brânză, iar, recent a fost transformată într-un parc tematic magic, cu roată, miniteren de golf, sală de bowling și masă de tenis. Are și un lac subteran cu bărci ce pot fi închiriate pentru explorarea minei”, potrivit prezentării The Guardian.

Printre alte destinații intrate în top 10 locuri excentrice se numără fântânile arteziene care stropesc turiștii neavizați din grădina palatului Hellbrunn, Austria, turnul de televiziune Zizkov, din Praga, considerat printre cele mai urâte clădiri din lume și Muzeul Ciupercilor din Franța.

În top mai sunt prezente o toaletă publică având pereți din sticlă (reflectorizantă la exterior) pentru o vedere spectaculoasă a pârtiilor de schi din Andorra și un muzeu al pisicilor din Amsterdam.

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>