07051723-100591593

S-a lansat prima casă modulară inteligentă în România. Cât costă

Primul proiect de casă modulară inteligentă, dotată cu o soluție completă Smart Home, a fost lansat miercuri în România și oferă un ecosistem complet pentru monitorizarea și controlul inclusiv de la distanță al locuinței, precum și servicii de Internet TV și conectivitate, prețul unui astfel de sistem pornind de la câteva sute de euro și ajungând până la câteva mii de euro.

Potrivit reprezentantului dezvoltatorului imobiliar Vivid, Petronius Petrescu, aceste tipuri de case sunt izolate atât fonic cât și termic, dar pot îndeplini nevoile oamenilor în funcție de vârsta acestora, respectiv “aceste case cresc odată cu dumneavoastră”.

“Sunt spații care pot fi upgradate, este prima oară când se oferă astfel de soluții. Imaginați-vă că aveți o casă care crește odată cu dumneavoastră, odată cu nevoile dumneavoastră. Răspunde nevoilor la 20 de ani, 30, alte nevoi, 50-60 de ani, alte nevoi. Conceptul de modularitate presupune posibilitatea de a extinde această locuință, se pot conecta alte module la spațiul deja existent, fără a avea un deranj deosebit în a face acest lucru”, a declarat, miercuri, Petronius Petrescu.

De asemenea, acesta a precizat că un astfel de sistem integrat — Smart Home — costă până la aproximativ 5.000 de euro, iar în interiorul casei există circa 60 de senzori care au peste 25 de soluții, printre care controlul luminii, sistem de alarmă în caz de inundație, fum sau efracție, precum și control asupra televizorului și altor dispozitive din casă, iar în ceea ce privește securitatea casei, soluțiile dezvoltate au un grad mare de protecție.

Mai multe AICI. 

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>