romania1

Românii trebuie să redescopere România

Ministerul turismului a inițiat un MasterPlan pentru investiții în domeniu, care va fi legiferat până la 1 iulie 2017, a declarat luni, ministrul Turismului, Mircea-Titus Dobre.

“Turismul trebuie să fie o ramură prioritară, românii trebuie să redescopere România. Multe obiective turistice nu sunt puse în valoare. De aceea am inițiat și un MasterPlan pentru investiții în turism. Până la 1 iulie 2017 vom legifera acest MasterPlan. Este proiectul nostru. Nu vorbim de acel MasterPlan pentru 2007-2026 care de fapt nu există pentru că nu a fost legiferat printr-o Hotărâre de Guvern. La ora actuală, avem un buget de 25 milioane de lei pentru finalizarea unor investiții. Este vorba de trei domenii schiabile, un centru balneo la Borsec și un centru de fizioterapie la Govora’, a spus Dobre.

El a apreciat că aceste investiții se pot finaliza repede și a precizat că, după organizarea Ministerului Turismului, va merge personal să monitorizeze fiecare investiție începută pentru a vedea ce se mai poate finaliza.

“Legea Turismului trebuie să fie, de asemenea, finalizată până la 1 iulie 2017, astfel ca de la 1 ianuarie 2018 să intre în vigoare. Legea trebuie discutată cu tot ceea ce înseamnă organizații de profil, profesionale. Preiau draftul făcut în ultimii ani de guvernare PSD și care trebuie doar completat. Am avut deja o discuție cu reprezentanți ai federațiilor și asociațiilor de profil”, a mai spus Mircea-Titus Dobre.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>