EleviLaEnergoBit

România nu mai are muncitori! Problema, rezolvată numai prin schimbarea mentalităţii părinţilor şi copiilor

Lipsa meseriaşilor pe piaţa muncii din România poate fi rezolvată numai prin schimbarea mentalităţii părinţilor şi copiilor, care trebuie să înţeleagă că s-au schimbat în bine condiţiile de muncă din industrie, declară consulul onorific al Franţei la Cluj-Napoca, Pascal Fesneau.

„Ne aflăm într-un moment de criză pentru piaţa muncii în ceea ce priveşte lipsa meseriaşilor şi sunt trei ramuri în care trebuie să lucrăm, prima fiind imaginea industriei şi a meseriilor tehnice. Este nevoie de o schimbare de mentalitate şi este important pentru părinţi să înţeleagă că există oportunităţi foarte bune pentru copiii lor, deoarece condiţiile de muncă în industrie s-au schimbat enorm de mult în bine faţă de acum 20 – 30 de ani, se lucrează pentru clienţi multinaţionali. Părinţii au rămas cu imaginea greşită a industriei din trecut şi ar trebui să transmită copiilor pasiunea pentru o meserie. În prezent, avem condiţii deosebite de muncă, avem infrastructură, management modern, facem team building-uri, astfel încât angajaţii să se simtă bine la muncă”, a spus Fesneau, citat de Mediafax.ro.

La rândul său, şeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus, a declarat că o problemă constatată în România este orientarea şcolară şi profesională care, spre deosebire de alte ţări europene, începe târziu şi nu se face profesionist.
 

Mai multe detalii AICI! 

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>