imagine-biciclete

România a vândut biciclete de 60 milioane euro

Piața autohtonã de biciclete a ajuns, în 2017, la o cifrã de vânzãri de-a dreptul impresionantã: 60 milioane de euro.

“Dupã ce am analizat comenzile de biciclete de copii și de adulți din ultimii ani de pe magazinul online pe care îl dețin, am observat cã în România se cheltuiește în medie pentru o bicicletã de copii, în jur de 500 de lei (preț cu TVA inclus), iar pentru o bicicletã pentru adulți 800 lei. Aceste valori ne poziþioneazã pe antepenultimul loc din Europa; prin comparație, un neamț cheltuiește de 5-6 ori mai mult pentru biciclete”, declarã Iulian Ghiºoiu, general manager BeKid.ro – magazin online specializat în vânzarea de produse și biciclete pentru copii.

România, pe locul 6 în Europa privind productia de biciclete

În acelasi timp, specialistul în e-commerce afirmã cã, în Europa, se vând anual 20 de milioane de biciclete dintre care 13 milioane sunt produse în Europa. În acelaºi timp, în România se produc anual 900.000 de biciclete, situându-ne pe locul 6 pe continent la producția de biciclete, conform unui studiu realizat de Confederația Europeanã a Industriei de Biciclete. Referitor la producția de accesorii pentru biciclete, România este clasatã pe locul 2 în Europa, cu un country share de 17%. Dacã la capitolul producþie România se aflã printre fruntaºii Europei, în materie de vânzari anuale în þara noastrã se vând de 10 ori mai puþine biciclete decât în Germania, respectiv 400.000 de biciclete, cifrã care reprezintã doar 2% din totalul de biciclete vândute la nivel european.

“Bicicleta este cea mai ieftinã modalitate de transport, pentru care nu plãtim taxe, nu existã costuri de parcare, nu avem nevoie de permis pentru a o conduce, iar taxele de service sunt foarte reduse. Mersul cu bicicletã este cea mai sãnãtoasã, relaxantã și accesibilã metodã de deplasare. Bicicletã este foarte simplu de manevrat, este rapidã, silențioasã, economa și nu în ultimul rând, este un mijloc de transport eco. Autoritãțile ar putea ajuta la creșterea gradului de sãnãtate în rândul populației prin investițiile în piste pentru biciclete. Vânzãrile de biciclete ar crește foarte mult, însã din pãcate din cauza infrastructurii precare  sunt descurajate persoanele care ar fi dornice sã adopte acest stil de viaþã sãnãtos”, explicã Iulian Ghisoiu, managerul magazinului online Bekid.ro.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>