borhanci

Record de autorizări în martie în Cluj-Napoca

De două ori mai multe autorizații de construire au fost eliberate luna trecută în Cluj-Napoca în comparație cu luna februarie. Borhanicul conduce în topul celor mai ”autorizate” cartiere în luna martie. Cel mai înalt imobil autorizat va avea nouă nivele și va fi edificat pe strada Corneliu Coposu.

Din cele circa 130 de autorizații de construire emise în martie de către municpalitatea clujeană, 15 sunt pentru beneficiciri de lucrări dinextensia Sud-Estică a municipiului, cartierul Borhanci. Pentru zona centrală au fost emise 14 autorizații, iar pentru Dâmbul Rotund – 13.

12 beneficiari din Bună Ziua au fost autorizați în martie, zece în Iris și câte opt în Mărăști, Gheorgheni și Europa. Câte cinci au beneficiat de astfel de acte administrative în cartierele Zorilor, Gruia și Între Lacuri iar câte trei- în Făget și Andrei Mureșanu. Doi beneficiari au permit permisiunea de a construi în Someșeni și unul în Plopilor.

Cel mai mare regim de înălțime autorizat în martie este pentru un imobil cu funcțiuni mixte (comerț, servicii, apartamente) pe nouă nivele – trei la subsol, parter și cinci etaje – ce se va edifica pe strada Corneliu Coposu 171. Beneficiarii proiectului sunt Florin Rosca, Gheorghe Daniel și Ancuta Raita.

Topul lunii ianuarie 2016 îl puteți găsi AICI.

NotăÎn calculul numărului de autorizații pe cartiere au fost luate în considerare toate autorizațiile emise, fie că este vorba de branșamente, împrejmuiri, amplasamente de reclame ori edificări de imobile. Delimitarea străzilor pe cartiere a fost făcută conform studiului ANEVAR, ”Cluj-Napoca 2014, tranzacții imobiliare.”

(Titus CRĂCIUN)

 

 

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>