1342359656_1

Proiect pilot pentru benzile dedicate mijloacelor de transport în comun din Cluj. În Cipariu

Până să introducă benzile pentru mijloacele de transport în comun pe relaţia Vest-Est (Mănăştur-Mărăşti), Primăria Cluj-Napoca va implementa, imediat după 1 iulie 2016, un proiect pilot în zona centrală a oraşului: o bandă pe o lungime de circa 500 de metri în Piaţa Cipariu.

“Este vorba despre distanţa dintre staţia CTP Cipariu şi cea de la Mitropolie care dă în Bulevardul 21 Decembrie 1989. Aşadar, pe banda de lângă bordură va circula doar transportul în comun. Vom modifica şi semaforizarea”, a declarat edilul Emil Boc.

Prin Piaţa Cipariu trec în prezent troleibuzele 3 şi 25, respectiv autobuzele 21, 32 şi 33, care deservesc cartierele Gheorgheni şi Bună Ziua. De asemenea, acolo opresc şi autobuzele metropolitane care vin din Feleacu.

 

 

 

Tags: , , , , , , ,

3 raspunsuri la “Proiect pilot pentru benzile dedicate mijloacelor de transport în comun din Cluj. În Cipariu”

  1. In Londra si alte orase din vest deja se folosesc benzile pentru mijloacele de transport in comun. Se numesc ‘bus-lane’ si au un regim de circulatie diferit in functie de zi si ora, de exemplu sunt semnalizate cu panouri in care se specifica ziua si intervalul orar cand pot fi folosite si de autoturisme, nu doar de autobuze. Aceste benzi fluidizeaza foarte mult transportul in comun si sunt foarte practice.

    1. Soferii care nu respecta semnificatia indicatoarelor aferente benzilor pentru mijloacele de transport in comun sunt sanctionati cu amenzi usturatoare. Exista camere de filmat la inceputul si sfarsitul fiecarei benzi de circulatie prioritara, sistemul de transport la Londra fiind complet informatizat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>