186573_articol-672x372

Programul guvernamental pentru achiziţia de maşini electrice demarează cu ”Rabla” și ”Rabla Plus” 2016 demarează cu etapa validării producătorilor/dealerilor auto

Administrația Fondului pentru Mediu anunţă deschiderea sesiunii de depunere a dosarelor în vederea validării producătorilor, importatorilor de autoturisme şi distribuitorilor pentru Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național  și Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante din punct de vedere energetic, în perioada 30 mai – 03 iunie 2016.

Condițiile de participare la Programul ”Rabla” și ”Rabla Plus”, precum și documentele pe care trebuie să le depună producătorii/dealerii auto pot fi găsite în ghidurile de finanțare a celor două programe, publicate în Monitorul Oficial al României și pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu, la secțiunile aferente programelor.

Termenul limită de depunere a dosarelor în vederea validării este 03 iunie 2016, urmată de etapa analizei dosarelor, termenul legal de depunere și soluționare a contestațiilor și publicarea pe site a listei producătorilor/dealerilor auto validați.

Lista producătorilor, importatorilor de autoturisme şi distribuitorilor autorizaţi să participe în anul 2016 la Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional și Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante din punct de vedere energetic precum şi cea a operatorilor economici autorizaţi să desfăşoare activităţi de colectare şi tratare a vehiculelor scoase din uz, vor fi publicate pe site-ul AFM.

Persoanele care doresc să caseze un autovehicul mai vechi de opt ani, şi să achiziţioneze un altul electric, vor beneficia de tichete de casare în valoare de 6.500 de lei, de un tichet de 20.000 de lei şi de eco-bonusuri, ajungând la aproximativ 6.000 de euro, a spus ministrul Mediului, Cristina Paşca Palmer, în aprilie 2016. Mai multe detalii AICI.

 

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>