endava 1

Profiturile din IT-ul clujean

Care au fost cele mai profitabile companii clujene de IT în 2014? Pe baza datelor oficiale ale Ministerului Finanțelor Publice, catcostaclujul.ro a realizat un nou clasament pe baza profitului net realizat în 2014. Față de anul trecut s-a schimbat liderul.

Cea mai profitabilă companie de IT cu sediul în Cluj este Endava, carea realizat în 2014 un profit net 30,9 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 165, 6 milioane lei. La 1 ianuarie a acestui an, Endava raporta la Inspectoratul Teritorial de Muncă Cluj 1.193 de salariați, cel mai mare angajator clujean din domeniu.

Poziția secundă aparține celor de la EBS Romania, care au raportat la Ministerul Finanțelor Publice un profit net aferent anului fiscal încheiat de 13,2 milioane lei, la o cifră de afaceri de 97,7 milioane lei. Angajați la începutul anului – 406.

Podiumul este ”închis” de Wolters Kluwer Financial Services, care au realizat un profit de 8,3 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 31,1 milioane lei. Wolters Kluwer Financial Services avea 153 de angajați în debutul acestui an.

Property Shark urmează de cea de a patra poziție, cu un profit net  de 6,3 milioane lei. Cifra de afaceri netă aferentă anului trecut a fost de 36,6 milioane leiiar numărul de angajați – 242.

IQuest Techologies, liderii profitabilității în 2013, ocupă cea de a cincea treaptă a clasamentului, cu un profit net de 5,8 milioane lei, la o cifră de afaceri netă de 84,2 milioane de lei. La 1 ianuarie 2015 IQuest raporta 392 de salariați cu contracte de muncă active.

Betfair Romania Development, urmează la mică distanță, cu un profit net de 5,7 milioane lei, la o cifră de afaceri de 70,8 milioane lei. La începutul acestui an Betfair Romania avea 262 de angajați.

Pe cea de a șaptea poziție sunt soft-iștii de la Yonder, care au raportat un profit de 5,4 milioane lei și o cifră de afaceri de 40,1 milioane lei. Număr de angajați la 1 ianuarie a acestui an – 247.

Fortech le succede cu un profit net de 5,1 milioane lei. Anul trecut Fortech a avut o cifră de afaceri de 49,5 milioane lei și 397 de angajați în debutul acestui an.

Poziția a noua este a celor de la Net Brinel, care, la o cifră de afacerid e 79,4 milioane de lei au realizat un profit net de 3,9 milioane lei. Net Brinel avea la 1 ianuarie 94 de angajați.

Poziția a zecea a topului profitabilității companiilor IT din Cluj este împărțită de 3Pillar Global și MSG System Romania, ambele cu câte un profit net de 2,2 milioane lei. 3Pillar a avut în 2014 o cifră de afaceri de 41, 2 milioane de euro și 285 de salariați, iar MSG System  a încheiat anul trecut cu o cifră netă de 12,2 milioane de lei și 212 angajați.

Despre doi actori împortanți pe piața de IT, Softvision și Arobs Transilvania Software nu există date actualizate pentru anul 2014 pe site-ul Ministerului Finanțelor.

În topul profitului pe anul 2014 au fost incluse toate subcalaselei clasei CAEN ” Activitati de servicii in tehnologia informatiei ”. Despre topul profitabilității în IT-ul clujean aferente anului 2013 puteți citi aici.

(Titus CRĂCIUN)

 

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>