Emil Boc

Priorităţile Clujului în 2018. Cele mai importante investiţii

Primăria a pus deoparte bani pentru realizarea de documentații privind construirea centurii metropolitane și introducerea metroului.

Primăria a anunțat pe 13 pagini care sunt obiectivele de investiții pe anul 2018. Printre acestea se găsesc multe dintre țelurile enunțate de Emil Boc cu prilejul ieșirilor sale publice de la finalul anului trecut și de la începutul actualului. Bugetul de investiții al Clujului, dar și cel general, se află în faza de consultare publică.

399.482
de lei este bugetul de dezvoltare a Clujului pentru 2018. Acesta conține fonduri externe nerambursabile de peste 135 de milioane de lei. 2018 este la mijloc, între anii precedenți: nu atinge nici suma de 443,6 milioane de lei, rezervată investițiilor din 2017, cel mai bogat an al Clujului, dar întrece valoarea de 348 de milioane de lei, pe care municipalitatea a putut să o cheltuie în 2016. Nu uitați că, prin reducerea impozitului pe salariu, Primăria Cluj-Napoca pierde 28 de milioane de euro, conform calculelor primarului.

Din suma enunțată, peste 62.000 de lei sunt acordare unor lucrări care continuă din anii precedenți, peste 131.000 de lei se îndreaptă către lucrări noi, unele dintre ele multianuale, iar cea mai mare parte a banilor, peste 206.000 de lei, sunt rezervate achiziționării de bunuri și servicii.

135.717
lei din bugetul de investiții al Clujului pe anul 2018 sunt fonduri externe nerambursabile, de la Bruxelles, dar și elvețiene.

Câteva dintre obiectivele de investiții cele mai interesante propuse de Primărie pentru 2018 AICI

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>