marc feat

Prima ”oază” în Bună Ziua: bază sportivă lângă Grand Hotel Italia

Clubul Marc Tenis din Cluj și-a mutat sediul în Bună Ziua, unde a amenajat trei terenuri pe un spațiu închiriat de la proprietarii Grand Hotel Italia. Este prima bază sportivă în cel mai vitregit de spații sociale cartier al Clujului.

marc tenis 1

După ce a funcționat câțiva ani buni în chirie pe terenurile Univers T de pe strada Alexandru Vaida Voievod, Marc Tenis Club a ales relocarea, animând, astfel, una dintre cele mai terne zone ale Clujului, care a cunoscut o dezvoltare cvasi-haotică în anii boom-ului imobiliar. Președintele clubului, Cristian Miholca, de asemenea antrenor în cadrul clubului, susține că se așteaptă la un aflux serios de copii și adulți la cursuri. Baza sportivă se află vis-à-vis de Grand Hotel Italia, iar de la anul va găzdui inclusiv tabere de zi pentru copii.

Spațiul a fost închiriat de la proprietarii Grand Hotel Italia și pe el sunt deja trei terenuri de tenis, dintre care două vor funcționa dn această iarnă sub balon. Cristian Miholca susține că idea relocării a apărut după ce noua conducere a Univers T a schimbat regulile jocului.

cristi miholca

Tot acest proiect din Bună Ziua a pornit dintr-o frustrare a mea. Noi am avut un contract cu cei de la Univers T pentru câteva terenuri de acolo. Dar la fiecare ciclu politic, când se schimbă conducerea, când vin alți directori numiți politic, încep să ne pună bețe în roate: ba măresc chiria, ba ne transmit că ne scot de acolo. Ultimul care a venit, Lungu, (Valentin Lungu, numit de PNL Cluj – n.red.) chiar ne-a scos. Ni s-a transmis că noi suntem de pe vremea PDL și ne-au făcut un preț dublu față de cât a făcut alcuiva, venit nou, probabil de al lor. Așa că noi am fost nevoiți să plecăm, pentru că era o concurență neloială. Adică nu puteam să dau 30 de milioane chiria pe un teren când celălalt dădea 15. Și atunci am început să caut terenuri pentru amenajarea unei noi baze”, susține președintele Marc Tenis Club.

A ales Bună Ziua pentru că știa foarte bine zona. ”Soția a avut o firmă de anemajări spații verzi în această zonă, deci cunoașteam situația, și am zis că aici trebuie pusă o bază sportivă. Am mers inițial la terenul acela de lângă Compexit și am ajuns cu proprietarul până aproape să semnăm, dar a intervenit altcineva și a oferit mai mulți bani. Și proprietarul a zis atunci că semnează cu celălalt, dar până la urmă nu s-au mai înțeles. Și cineva mi-a spus că proprietarul de la Grand Hotel Italia are terenuri de tenis la hotelul din Italia și ar fi dispus să facă și aici. Și m-am dus și i-am propus. Au durat vreo opt luni negocierile, din noiembrie anul trecut, până la urmă ne-am apucat, deși a fost foarte greu cu actele de la Primărie”, povestește Cristian Miholca.

 Toată investiția de amanajare a bazei este undeva la peste 50 de mii de euro. ”Sigur că vom funcționa tot timpul anului. În prima iarnă cred că vom acoperi două terenuri, cu un balon dublu. Am mai depus și actele pentru accesare de fonduri europene și vreau să ca pe un teren să fac o construcție permanentă pe structură metalică. Deci un teren să fie permanent acoperit și celelalte două să fie sezonier acoperite. Asta e intenția mea” afirmă Miholca.

Principala activitate constă în cursurile de tenis, dar vor fi și turnee de copii și adulți și vor putea fi închiriate terenurile. ”Noi suntem club de tenis, deci principala noatră activitate este de a ține cursuri de tenis pentru copii și adulți. Sigur, subînchirierea terenurilor e și ea bună, dar îmi aduce puține satisfacții materiale dar și sportive. Eu vreau să văd că iau omul de la zero și că progresează. Deci aceasta va fi principala activitate: cursurile de tenis. Sigur, vor fi și turnee de copii, cel puțin trei în fiecare an”, spune președintele Marc Tenis Club.

Tarifele cursurilor de tenis variază în funcție de oră și de programele personalizate oferite. ”La adulți e 70 de lei ora după ora 18:00 și 60 înainte de ora 18:00. Aici sunt incluse terenul, rachetele, mingile, instructorul, deci omul vine doar în echipament sportiv. La copii este pe grupe, de câte doi, și e undeva la 200 – 250 de lei pe ună și înseamnă 8 – 10 antrenamente pe lună. Sigur, cu fiecare  părinte în parte ai o discuție și faci un program personalizat, în funcție de programul lui, de ce poate și ce vrea. Bineînțeles că avem și grupe de performanță. Avem cam zece copii clasați în clasamentul Federației Române de Tenis”, susține Cristian Miholca.

Conform acestuia, sunt două cluburi de tenis în Cluj care sunt afiliate la Federația Română de Tenis: Marc Tenis și Winners. ”Denumirea clubului al dat-o după numele fiului meu, Marc. Ca și vechime în oraș, clubul nostru e mai vechi decât Winners. Și cred că am și mai mulți copii legitimați. Noi, aici, la trei terenuri, suntem patru antrenori. Dar și Winners au programe bune, îi apreciez, tot timpul am colaborat bine cu ei. Îmi doresc ca lumea să vină la tenis și îmi doresc să mă extind, pentru că noi putem lucra la o capacitate de cinci terenuri, ca să fie o treabă bună. Poți să te extinzi la mai mult, dar nu mai poți ține așa bine controlul. Eu doresc să mă extind și să mai caut ceva terenuri în zonă pentru acest scop”, afirmă antreprenorul.

Cu grupele de performanță a ajuns la rezultate notabile la nivel național. ”Am ajuns cu copii în primii zece la nivel național. Marc a fost locul nouă național la grupa de 10 ani. Mai am copii în primii 20 clasați la nivel național, ceea ce e performanță mare din 300 – 400 de copii. Anul viitor, la sfârșit, se va face un clasament al cluburilor. Mă aștept să fim sus”, spune Cristian Miholca.

În afara cursurilor sportive, din vara anului viitor va funcționa la baza sportivă și o tabără de zi pentru copii. ”Anul viitor, în vară, vreau să fac tabere de zi, day camp-uri. Părintele pleacă la serviciu, își lasă copilul dimineață aici, începem cu două ore de tenis, o oră sau două de piscină la Grand Hotel Italia, o masă la prânz pentru copii acolo, apoi șah, biciclete, distracție până pe la  15:00 – 16:00, când părintele vine să îl ia”, conchide Cristian Miholca.

Tot în zona hotelului, pe terneurile deținte de proprietar, urmează să înceapă construcția unor blocuri mici, a unei biserici, a unei grădinițe și a unui parc. O hotărâre în acest sens a fost adoptată nu demult într-o ședință de Consiliu Local care a adoptat Planul Urbanistic Zonal.

(Titus CRĂCIUN)

 

Tags: ,

3 raspunsuri la “Prima ”oază” în Bună Ziua: bază sportivă lângă Grand Hotel Italia”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>