prima-casa-15-ian-2015

Prima Casă pierde teren, la Cluj se cumpără cu banii jos. Ce se întâmplă cu programul “O casă, o familie”

Circa 6.600 de garanții şi promisiuni de garantare au fost acordate prin intermediul programului Prima Casă în prima jumătate a lui 2019, cu 11.000 mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului 2018, conform Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (FNGCIMM).

Programul Prima casă 2019 a fost lansat în luna martie, după ce FNGCIMM a primit de la Ministerul Finantelor Publice acordul de distribuire pentru suma de 1,987 de miliarde de lei din plafonul total de 2 miliarde de lei alocat pentru acest an.

Credit cu dobândă de doar 0.9% pentru achiziţia de locuinţe

Încă de la începutul lui 2019, situația Prima Casă a fost incertă. În februarie, se discuta despre modificarea programului pentru a-l îndrepta și mai mult spre zona social. Ulterior, se vorbea despre modificarea și extinderea “Prima Casă” printr-un nou program intitulat „O familie, o casă”. Noul program ar fi trebuit să intre în vigoare încă de la finalul lunii iunie 2019, conform proiectului de OUG publicat de Ministerul Finanțelor Publice la sfârșitul lunii mai 2019. Situaţia nu a avansat însă.

Căutări după numărul de camere:

2 camere – 45%
3 camere – 33%
1 cameră – 11%

Cele mai căutate zone din Cluj-Napoca:

Mănăştur – 16%
Mărăşti – 14%
Gheorgheni – 12%

PREȚURILE PE CARTIERE AICI!

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>