In-Cluj-poti-locui-in-Centru-mai-ieftin-ca-la-periferie-Vezi-cat-costa-apartamentele-din-zona-centrala

Preţurile apartamentelor din Cluj-Napoca continuă să crească. Ce se întâmplă în Floreşti

Preţurile apartamentelor din Cluj-Napoca au continuat să crească în trimestrul trei al acestui an. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat în cazul apartamentelor din Cluj şi din comunele învecinate, preţul mediu al acestora fiind mai mic decât în perioada anterioara, relevă un studiu realizat de agenţia imobiliară Blitz.

11

“Astfel, indicele Blitz pentru Cluj a fost de 992 euro/mp, faţă de 989 euro/mp în trimestrul al doilea, iar pentru Cluj şi vecinătăţi, indicele a scăzut de la 857 euro/mp la 855 euro/mp. Explicaţia acestor cifre este cu atât mai interesanta cu cât preţurile medii pentru Floreşti au crescut în ultimele trei luni. Cum este posibil? Numărul mare de oferte de vânzare din Floreşti listate în această perioadă, comparativ cu cele din Cluj, fac posibil acest lucru aparent ciudat”, arată reprezentanţii agenţiei.

Preţuri pe diferite tipuri de apartamente, în trimestrul al treilea 

Ap 1 cameră- 1.019 euro/mp (faţă de 1.016 euro/mp)
Ap 2 camere- 993 euro/mp(faţă de 991 euro/mp)
Ap 3 camere- 990 euro/mp(faţă de 987 euro/mp)

Topul cartierelor din Cluj-Napoca este dominat în continuare de Centru, urmat de Zorilor şi Grigorescu:

2

Calculul indicelui Blitz se realizează eliminând preţurile cele mai mici şi cele mai mari, considerate a fi nereprezentative.

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>