unnamed (4)

Preţuri de centru la Cantina Hoia

Au trecut trei luni de la inaugurarea Cantinei Hoia din Grigorescu, aflată în subordinea Primăriei Cluj-Napoca. Curioşi din fire, reporterii catcostaclujul.ro au servit masa de prânz în locaţie şi vă prezintă meniul…cu preţuri.

Încă de la intrarea în restaurant, pe o tablă stau scrise cu litere de-o şchioapă 4 tipuri de meniuri (n.red. meniurile zilei) cu preţuri cuprinse între 9.90-13.90 lei. Cel mai ieftin dintre acestea nu include supă şi nici pâine.

În ziua cu pricina, meniurile sunau cam aşa: (gramaje în FOTO)

unnamed (5)

  1. ciorbă a la grec de văcuţă, piept de pui la grătar cu cartofi la cuptor, salată de varză, 2 chifle – 12.90 lei.
  2. ciorbă ţărănească de pui, ceafă de porc la grătar cu orez sicilian, salată de castraveţi cu roşii, 2 chifle – 13,90 lei.
  3. ciorbă de fasole boabe cu ciolan, pulpe de pui dezosate la grătar cu cartofi cu sus tomat, salată de castraveţi, 2 chifle – 12.90 lei.
  4. stifado de porc cu piure de cartofi, salată de varză – 9.90 lei.

Lângă casa de marcat şi pe raftul cu tacâmuri sunt lipite anunţuri cu o a cincea opţiune de meniu: abonament pe 2 săptămâni în baza căruia o persoană poate servi, în fiecare zi, masa de prânz cu 8 lei. Opţiunea este însă condiţionată: există o singură variantă de meniu, iar gramajul pare să fie ceva mai mic.

Reporterii au comandat trei porţii de mâncare, un meniu şi alte două feluri la liber. Concluzia: mâncare bună, la preţuri de centru (n.red. la Opera Resto Caffe, de lângă Teatrul Naţional, meniurile zilei costă 10.50-13.50 lei; la Mesele Vesele de pe Moţilor meniul zilei cu desert costă 16 lei, Le Buffet, de pe Republicii – 13 lei sau la Chelsea, din Piaţa Cipariu – 15 lei). 

unnamed (1)

  1. meniul 2 – 13.90 lei.
  2. ceafă de porc cu broccoli – 13 lei
  3. piept de pui cu sos alb şi garnitură de cartofi la cuptor cu legume – 18 lei

Preţ la 100 de grame:

Broccoli cu morcovi – 3.5 lei

Conopidă pane – 3 lei

Iahnie de fasole – 2 lei

Cartofi parizieni – 3 lei

Chiftele bavareze – 3.5 lei

Salată ciuperci – 3 lei

unnamed (6)

 

unnamed (2)

Supe:

Supă cremă de praz – 5 lei porţia

Ciorbă de văcuţă a la grec – 5 lei

Supă de legume – 4 lei

Ciorbă ţărănească de pui – 5 lei

Ciorbă de burtă – 6.5 lei

unnamed (3)

Cantina pe strada Eremia Grigorescu, nr.134, are o capacitate 50 de locuri și este deschisă de luni până vineri, în intre orele 11.30-16.00. Clădirea în care funcţionează aceasta a fost transferată în administrarea Serviciului cantina din subordinea Primăriei la şedinţa din 20 februarie 2014 a Consiliului Local. Locaţia de 300 mp a fost transformată în unitate de alimentaţie publică cu autoservire, după modelul cantinei din cartierul Someşeni.

Modernizarea imobilului a costat 607.828 lei, din care lucrările executate au fost în valoare de 250.828 lei, iar dotările au fost în valoare de 357.000 lei.

Cantina de Ajutor Social şi Pensiune a Primăriei Cluj-Napoca are deschise în prezent 6 unităţi în oraş:

– Restaurantul MEMO 10 (str. Memorandumului)
– Cantina HOIA (strada Eremia Grigorescu nr.134)
– Cantina Zolla (de pe strada E. Zolla)
– Cantina Someşeni (incinta Primăriei de cartier Someşeni)
– Bufetul Primăriei (strada Petru Maior – incinta Primăriei)
– Cafeneaua din Turn (în incinta Turnului Croitorilor)

În 2013, restaurantul Memo 10 a înregistrat un profit de peste 3.000 de euro.

 

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>