img-indice-300x163

Preţul apartamentelor a explodat la Cluj. Optimismul politic influenţează economia

Preţul mediu al apartamentelor din Cluj s-a situat în noiembrie 2014 la cel mai ridicat nivel de după criză, depăşind pragul psihologic de 1000 euro/mp, conform unei analize Blitz Imobiliare.

Astfel, vânzătorii clujeni de apartamente îşi aşteaptă cumpărătorii în prag de sărbători cu preţuri medii publice de 1.004 euro/mp, în timp ce apartamentele din Cluj plus vecinatăţi (Floreşti, Baciu, Apahida) au ajuns la nivelul de 872 eurp/mp, de asemenea cel mai ridicat nivel din acest an.

t1

Alegerile prezidenţiale au influenţat economia

“Vinovate de această creştere sunt în special apartamentele cu un grad mic de confort, de 1 sau 2 camere. Acestea au făcut un salt consistent în luna noiembrie de 10, respectiv 12 euro/mp, semn că optimismul din sfera politică a atins şi economia. Acest lucru este absolut firesc, evenimentele majore din viaţa unui stat influenţând într-un mod mai mare sau mai mic toate celelalte sisteme componente.Analiza pieţei imobiliare şi experienţa acumulată ne îndeamnă să fim rezervaţi în ceea ce priveşte acest val de creştere, părerea noastră fiind aceea că lucrurile se vor aşeza în perioada imediat următoare”, transmit reprezentanţii agenţiei imobiliare.

Preţuri pe cartiere

Topul cartierelor clujene este dominat în continuare de Centru, în această zonă înregistrâdu-se şi cea mai mare creştere a mediei preţurilor apartamentelor (+29 euro/mp faţă de luna octombrie).

t2

Apartamentele din Floresti au pierdut în medie 5 euro/mp în ultima lună, proprietăţile vânzătorilor privaţi reprezentând o concurenţă reală pentru cele ale dezvoltatorilor imobiliari.

Indicele Blitz prezintă media preţurilor publice ale apartamentelor de vânzare din Cluj, exprimată în euro/mp, ţinând cont de caracteristicile generale ale acestora: tip, zona, număr de camere. De asemenea, indicele nu ţine cont de gradul de finisare şi dotare sau de vechimea construcţiei..

 

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>