1444069539284a8103

Premierul Victor Ponta şi-a depus mandatul

Victor Ponta a declarat că-şi depune mandatul de prim-ministru al României.

“Aș vrea să spun câteva cuvinte în calitatea de prim-ministru al Guvenului: faptul că în ultimele zile (…) vreau să îi apăr în continuare pentru că, fără pompieri și medici, aceste tragedii se vor întâmpla și cred că merită să îi spijinim şi să nu considerăm că noi din faţa televizorului suntem mai buni decât cei care intervin. Răspunderea juridică va fi stabilită de către justiţie. Sper doar să nu fie vorba de o răzbunare şi să nu ne păcălim că principalii vinovaţi sunt lăcomia şi responsabilitatea. Constat supărarea legitimă care există în cadrul societăţii şi nevoie de a avea responsabilităţi mai mari decât a patronilor de la firma respectivă (…) Ar fi o greşeală să ignor acest lucru. Nu cred şi nu e corect să las această responsabilitate nici pe seama primărilor, miniştrilor. Sunt gata să fac eu acest gest pe care o parte importantă din societate îl aşteapta. Începand din ziua de astăzi, îmi depun mandatul de prim-ministru şi al Guvernului României (…) Sper că depunerea să satisfacă aşteptările celor care au protestat şi să revenim la raţiune.

Vreau să mulţumesc celor care au votat acest Guvern şi a celor care au fost alături de Guvern cu loialitate şi sunt convins că parlamentarii care ne-au sprijit au de ce să se mândrească cu rezultatele economice ale Guvernului. Vreau să fac o observaţie: cei care speculează în sens politic suferinţa oamenilor vor plăti un preţ foarte scump. Până la momentul formării unui nou Guvern, în urma discuțiilor între președinte şi partidele parlamentare, bineînțeles ne îndeplinim atribuțiile de fiecare zi şi imediat ce noul Guvern va fi instalat, putem să predăm o situație economică și socială mult mai bună decât cea pe care am preluat-o”, a spus Victor Ponta.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>