foto rix chira

Pregătiți-vă obrazul. Vine să vi-l scuipe Ponta

EDITORIAL

Când ai fost prins că ai copiat la teză și imediat că ai blocat o diasporă să voteze te-ai prezumat la vinovăție pentru orice acțiune politică ulterioră. Oricât ai clama, cu Constituția într-o mână, cu Codul Penal  într-alta, cu Biblia între dinți și cu teza de doctorat în fund, tot de la prezumția de vinovăție pornești. Pentru că această prezumție de vinovăție rezidă exact din existența acelei ”acțiuni politice ulterioare”, ce în mod natural nu trebuia să existe.

Lupta ce se dă este cu exact aceste ”acțiuni politice ulterioare” oricărui furt. Adică cu mecanismele de putere create de Iliescu cu largul sprijin al foștilor securiști, deveniți venerabili capitaliști și șlefuite până aproape de perfecțiune diamantină de PSD, din nou cu largul concurs al tuturor celorlalte partide. Pentru că acest ultim Parlament ales este întruparea rezistenței unui sistem la curățare. În esență, democrația are un buton sub care scrie ”autocurățare”, care, apăsat la vreme, înlătură o perioadă senzația de scârbă relativ la calitatea de cetățean al unui stat.

Însă aici nu mai  e vorba de democrație. Este profund falsă ideea politicului de la noi cum că tăvălugul DNA face și limite colaterale și trebuie oprit. După ce 25 de ani o țară întreagă a fost o victimă colaterală a corupției endemice, faptul că mai cade câte un deputat ori senator e doar o minusculă compensare.

Cum a procedat  Senatul  în cazul înaltpreamiruitului Șova ori Camera Deputaților astăzi, cu Ponta are legătură cu simetria corpului, mai precis a feței. Și Șova și Ponta pot să aleagă câte un obraz, al meu, al oricui și să-l scuipe. Iar Parlamentul ne ține mâinele legate la spate, să nici nu ne putem șterge.

Nu se deschide odată hăul sub voi?

(Titus CRĂCIUN)

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>