taxa-drumetie-munte-regia-padurilor-trasee-montane

Portretul turistului român

Romanii preferă călătoriile de agrement şi vacanţele mai scurte de o săptămănă, arată rezultatele celui mai recent Studiu National de Audienţa (SNA) Focus realizat de BRAT.

54% dintre români şi-au alocat în ultimele 12 luni resurse de timp şi financiare pentru vacanţe mai scurte de o săptămână, în timp ce 32% dintre cei intervievati au optat pentru o vacanţă mai lungă.

Potrivit rezultatelor studiului, cei mai mulţi dintre respondenţi (41%) şi-au declarat intenţia de a face o călătorie de agrement de scurtă durată în viitorul apropiat, ceea ce înseamnă că aproximativ 4 milioane de oameni plănuiesc să plece într-o vacanţă mai scurtă de o săptămână în 2015.

Destinaţia principală luată în considerare pentru planificarea vacanţelor scurte este de departe România, muntele conducand în topul preferinţelor pentru concediile de câteva zile. Acest aspect este influenţat şi de faptul că vacanţele la mare sunt limitate la anotimpul cald, ceea ce oferă litoralului un caracter sezonier.

untitled

39% dintre persoanele care au petrecut o vacanţă scurtă în Romania în ultimul an au ales cazarea în pensiuni/agroturism, în timp ce romanii care au călătorit într-o ţară străină au optat în procent de 47% pentru cazarea în hoteluri de 3 stele.

Indiferent de destinaţia aleasă, cei care optează pentru călătorii de agrement sau vacanţe mai scurte de o săptămână aleg, de cele mai multe ori, utilizarea automobilului, în detrimentul altor mijloace de transport.

Respondenţii studiului fac parte din populaţia din mediul urban din România cu vârsta cuprinsă între 14 şi 74 de ani. Marja de eroare este de +/-0.8%.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>