profil

Pleci în concediu de sărbători? Cât te costă să-şi laşi patrupedul la hotel

Clujenii care pleacă în vacanţă în perioada sărbătorilor de iarnă şi nu vor să-şi streseze prietenii necuvântători cu drumuri lungi au o alternativă: pensiunile şi hotelurile pentru animalele de companie. Pentru că sunt doar cinci astfel de locaţii în oraş şi împrejurimi şi pentru că cerea este mare în această perioadă, cei ce iau în calcul o astfel de opţiune trebuie să se grăbească şi să facă rezervări.  

Cea mai apropiată locaţie este Pet Hotel din cartierul Zorilor. Mai exact, pe strada Cometei, la numărul 9A. Principalii oaspeţi sunt câinii şi pisicile, iar spaţiile de cazare diferă în funcţie de specie şi talie.

Preţurile variază între 10 şi 30 lei pe zi, iar în tarif este inclusă şi mâncarea (n.red. asta în cazul în care patrupedul nu are un regim alimentar special).

“Câinii sunt principalii noştri oaspeţi. Ei stau în încăperi special dotate cu aer condiţionat astfel încât, indiferent de anotimp, se vor simţi bine. În fiecare boxă există covoraş, un vas pentru mâncare şi unul pentru apă. De 3 ori pe zi scoatem câinii la plimbare într-un spaţiu de 700mp.  Fiind mai libertine, pisicile nu se preteaza la găzduirea în exterior. Ele sunt cazate în spaţii special amenajate în interior, unde au covoraşe şi jucării”, spun proprietarii hotelului.

În hotel sunt primite şi animale de companie precum hamsteri, porcuşori de gunineea, papagali, broaşte ţestoase, iguane, iepuri, veveriţe degu sau dihori.

Hotelul beneficiază de asistenţă medicală veterinară non-stop.

pettttttt pettt petttttt

O altă variantă este Pet Joy, de pe Calea Baciului, care oferă servicii de pensiune, hotel şi baby sitting de urgenţă.

În vederea cazării, oaspeţii patrupezi trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să aibă carnet de sănătate cu vaccinuri la zi (antirabic, polivalent, vaccinul împotriva tusei de canisă) şi deparatizare externă realizată cu minim 3 zile înaintea cazării probată prin adeverinţă în orginal parafată de medicul veterinar.

Căţeii sunt cazaţi în cuşti exterioare (individuale, cu podea din dale de piatră şi acoperiş) şi interioare. Acestea sunt curăţate de 2 ori pe zi, iar căţeii sunt scoşi zilnic la plimbare într-o grădină spaţioasă.

Tarifele practicate sunt următoarele: 30 de lei/zi/exterior, 35 de lei/zi/interior şi 5 lei/oră-regim de urgenţă (n.red. indiferent de talie). La fiecare 10 zile de cazare, clienţii beneficiază de 1 zi gratuită.

Pe toată durata cazării animalelor se asigură, contra cost, asistenţă veterinară specializată prin cabinetul TriVet. Tot contra cost, Pet Joy oferă şi servicii profesionale de cosmetică canină în parteneriat cu Lana Farm.

petjoy1 petjoi petjoy

O altă pensiune pentru câini şi pisici “Casuta animalelor” se află în localitatea Chinteni. Şi aici există spaţii de cazare interioare şi exterioare, locuri de joacă, cu supraveghere permanentă. Oaspeţii necuvântători trebuie să îndeplinească aceleaşi condiţii ca în locaţiile precedente: carnet de sanatate cu vaccinurile la zi; deparazitare internă şi externă realizate la zi.

Cuştile exterioare pentru câini au 8mp, sunt pavate cu dale de beton şi au lemn la intrare. Ţarcurile sunt acoperite şi separate Igienizarea se face zilnic. În interior există 10 locuri de cazare, în camere de 5mp, şi încă o cameră amenajată ca şi spaţiu de joacă. Căţeii sunt plimbaţi de 2-3 ori pe zi şi sunt periaţi zilnic.

Pisicile dispun de o cameră de 12 mp, utilată cu fotolii, copăcei de joacă, covoraşe şi jucării. La exterior există o volieră special amenajată.

Tarife pentru câini: 25 lei/zi/exterior şi 30 lei/zi/interior. Pentru căţeii agresivi se percepe o majorare de preţ de 20%.

Tarife pisici: 20 lei/zi.

Pensiunea are şi promoţii de sărbători: transport gratuit şi 1 zi gratuită pentru cazare de peste 10 zile. Preţurile nu includ hrana şi nisipul.

În cazuri de urgenţă la “Casuta animalelor” se asigură asistenţă veterinară prin cabinetul veterinar “Veterinarius”, contra cost.

casuta3 casuta casuta2

Chilly Pet Hotel este o pensiune deschisă în această toamnă, în localitatea clujeană Suceag. Oaspeţii sunt majoritar căţei, însă îşi fac loc şi câteva pisici. Există spaţii de cazare atât interioare cât şi exterioare, la fel şi spaţii de joacă. Animalele cazate aici trebuie să aibă toate vaccinurile la zi şi deparazitare externă şi internă – dovadă carnetul de sănătate. O zi de cazare costă 30 lei. În preţ este inclus şi  transportul la şi de la pensiune în Cluj-Napoca.

Pe perioada cazării se oferă asistență medicală permanentă.

c3 c c2

Ultimul hotel pentru animalele de companie din zona Clujului se află în localitatea Sălicea. Pe lângă câini şi pisici, la Petwood sunt acceptate şi broaşte ţestoase, porcuşori de guineea, iepuri, hamsteri şi papagali. Toate animalele trebuie să aibă caiet de sănătate la zi – deparazitări, antirabic, polivalent, vaccinul împotriva tusei de canisă.

“Câinii beneficiază de cazare interioară în 3 camere spațioase (cu spații create special pentru fiecare talie și pentru un confort maxim), 3 plimbări zilnice și în funcție de caracterul și preferințele fiecăruia, ore de socializare și joacă. Pisicile dispun de propria lor cameră, spații individualizate, igienizate și jucării”, spun proprietarii pensiunii.

Tarife câini: 25 lei/zi/exterior, 30 lei/zi/interior. Pentru câinii agresivi, juniori (până la 4 luni) și cățelușele în călduri se percepe 25% în plus față de tarifele normale.

Tarife pisici: 15 lei/zi/exterior, 20 lei/zi/interior

Tarife alte animale: 5lei/zi/exterior, 7 lei/zi/interior.

Pentru clujenii care nu au posibilitatea de a transporta animalele până în Sălicea, proprietarii pensiunii pun la dispoziţie serviciul “pet taxi” – 40 de lei. Pe durata cazării se asigură, contra cost, asistență veterinară specializată.

wood2 wood

(Anca Mureşan)

rape porn
Tags: ,