Clujul din avion

Piaţa imobiliară din Cluj: apartamentele s-au scumpit cu 1.000 de euro în ultimele 2 luni

Piaţa imobiliară din Cluj a înregistrat un nou record pentru anul 2015: în luna noiembrie, preţul mediu al apartamentelor de vânzare a ajuns la 1.129 euro/mp, o creştere de 12.45% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, conform unei analize Blitz Imobiliare.

Screenshot_3

Cele mai căutate apartamente rămân în continuare cele cu 1 şi 2 camere, unde raportul dintre cerere şi ofertă a dus preţul mediu peste 1.160 de euro/mp, cu mai mult de 20 de euro/mp faţă de acum două luni. Luând în calcul suprafaţa medie de 35 mp pentru apartamentele cu 1 cameră şi 50 mp, pentru cele cu 2 camere, rezultă că în numai 2 luni acestea au “câştigat” în medie 1.000 euro.

Indice-Blitz-Noiembrie1

Topul cartierelor clujene este în continuare dominat de trio-ul Centru-Zorilor-Gheorgheni. Floreştiul rămâne la o distanţă de aproximativ două lungimi de Cluj, apartamentele din cea mai mare comună din ţară valorând şi în luna noiembrie jumătate cât apartamentele din Cluj-Napoca.

Indice-Blitz-Noiembrie2

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>