delta varf barca

Peste 2.000 de turişti, aşteptaţi de Paşti în Delta Dunării

Delta Dunării poate fi considerată, din acest an, una dintre destinaţiile preferate de români pentru petrecerea Paştelui, în perioada 6-9 aprilie fiind aşteptaţi la hotelurile şi pensiunile din această zonă peste 2.000 de turişti, de patru ori mai mulţi decât în anul trecut, potrivit unui studiu, remis AGERPRES.

Dacă în anii anteriori cele mai multe dintre structurile de cazare din Delta Dunării erau închise de Paşte, din lipsă de clienţi, în 2018 lucrurile s-au schimbat radical. Cele mai multe hoteluri şi pensiuni se deschid pentru turişti în această perioadă. Practic, sezonul în Delta Dunării debutează de Paşte, faţă de acum câţiva ani, când sezonul începea la sfârşitul lui mai – începutul lunii iunie. Sunt structuri de cazare care vor organiza Paştele atât în Sfântu Gheorghe, Sulina şi Crişan, cât şi în Jurilovca, Sarichioi şi alte zone din Delta Dunării.

“Din estimările noastre, zona Tulcea-Delta Dunării va atrage în acest an, de Paşte, mai mult de 2.000 de turişti în structurile de cazare clasificate, de peste patru ori mai mulţi decât cei care au ajuns anul trecut”, a apreciat Laurenţiu Butuc, directorul general al Green Village Resort.

Acesta explică această creştere a numărului de turişti printr-un cumul de factori – numărul structurilor de cazare din Deltă e în creştere, apar tot mai multe hoteluri şi pensiuni de calitate, iar nivelul serviciilor creşte şi el, de la an la an. În paralel, în ultimii ani începe să se contureze un parteneriat între operatorii privaţi şi autorităţile locale pentru promovarea Deltei, care începe să dea rezultate. Pe de altă parte, din ce în ce mai mulţi turişti vor să schimbe clasicele destinaţii de Paşte pe care le-au tot vizitat în anii trecuţi şi caută ceva inedit, iar Delta este una dintre opţiuni.

“În decursul unui an, tot mai mulţi turişti pleacă în vacanţe scurte, legate de zilele declarate nelucrătoare. Aceste minivacanţe, precum cea de Paşte, aduc mari beneficii atât turismului, cât şi angajaţilor români, care au ocazia să se deconecteze câteva zile, pentru ca apoi să revină la locul de muncă mult mai relaxaţi”, spune Cristian Pandel, CEO al turoperatorului Christian Tour.

Acesta apreciază că, în acest an, Delta Dunării devine o destinaţie pentru care turiştii românii manifestă interes în această perioadă şi, în consecinţă, unităţile de cazare de aici au pregătit pachete de Paşte. Turiştii care aleg Delta Dunării pentru a celebra Învierea Domnului trebuie să plătească aproape 800 lei/persoană pentru trei nopţi de cazare la un hotel de 4 stele, sumă care acoperă şi toate mesele plus masa festivă de Paşte.

După minivacanţa de Paşte, Delta se redeschide de 1 Mai, care a devenit o altă perioadă în care încep să vină tot mai mulţi turişti în această zonă. În anii trecuţi, multe hoteluri şi pensiuni din Deltă nici măcar nu luau în calcul Paştele şi, cu atât mai puţin, 1 Mai.

“La Green Village, de exemplu, mai avem doar zece camere libere pentru Paşte, din totalul de 90, iar pentru 1 Mai suntem ocupaţi 100%. Un pachet de trei nopţi de cazare, cu mic dejun şi cină, iar în ziua de Paşte cu prânz inclus şi cină pescărească acompaniată de un cor ucrainean, costă 170 de euro de persoană. Din meniu nu lipsesc bucatele tradiţionale”, a spus Laurenţiu Butuc. El a adăugat că rezervările pentru Paşte şi 1 Mai au început la sfârşitul lunii ianuarie.

Pentru turiştii care vor să petreacă Paştele în Delta Dunării, Paralela 45 are o ofertă diversificată, printre care şi Hotelul plutitor Splendid, aflat pe braţul Dunărea Veche, între Crişan şi Sulina în apropiere de Pădurea Letea. Pentru trei nopţi de cazare cu pensiune completă, preţul pentru o cameră dublă este de 300 euro. La Complexul Cormoran, o cameră dublă pentru două persoane, cu mic dejun, costă 157 euro.

Cei mai mulţi români care şi-au rezervat pachete de Paşte în Deltă sunt cupluri între 30-35 de ani, dar şi familii cu copii, precum şi persoane cu vârste între 55 şi 60 de ani.

Ciprian Enea, manager general al hotelurilor Gulliver Delta Resort din Murghiol şi din Uzlina a precizat că în acest an se aşteaptă la un grad de ocupare de 100% în perioada Paştelui, la fel ca şi în 2017. Datorită majorării capacităţii cu 40% în 2018 prin cumpărarea unei noi structuri de cazare, Enea apreciază că cererea va creşte cu 35%.

De Paşte vin în Deltă corporatişti, funcţionari publici, dar şi pensionari. Sunt turişti din toată ţara, din Bucureşti, dar şi din Constanţa şi zonele limitrofe.

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>