ciolos-este-nevoie-de-o-lege-a-salarizarii-unice-si-o-lege-de-functionare-a-administratiei-publice-18521189

Peste 1000 de voluntari s-au înscris la GovITHub, platforma recent lansată de Cioloș

În doar două săptămâni de la lansarea GovITHub, platforma ce promite inovație în administrația publică, Guvernul a primit cereri de înscriere de la peste 1000 de persoane, potrivit unui comunicat de presă.

Astfel, 1070 de tineri dornici să fie parte din acest program au completat chestionarul de admitere, care conținea și întrebări privind soluțiile propuse de cei înscriși, dar și background-ul lor tehnic. De asemenea, 40 de companii din domeniu și-au exprimat interesul de a susține programul și de a deveni partenere ale Cancelariei Prim-Ministrului.

GovITHub este proiectul pe care Dacian Cioloș l-a lansat pe 4 august, cu scopul de a reuni specialiști români din domeniul IT care au curaj să ia o pauză de la activitatea lor profesională sau poate de la afacerile lor și care, totodată, sunt dispuși să-și folosească talentul pentru a ajuta administrația. Tot atunci, șeful Guvernului a mai spus că, în cadrul programului GovITHub, vor fi acordate 10 burse a câte 2.000 de euro fiecare, pe lună, timp de șase luni, însă persoanele interesate vor putea lucra și pe bază de voluntariat.

Alegerea proiectelor parte din această platformă, a voluntarilor și a bursierilor va fi realizată de către executiv și cu ajutorul comunității IT. Pentru selecţia proiectelor, se va ține cont în primul rând de impactului pentru cetățeni și a fezabilității propunerilor transmise.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>