masini octombrie

Parcările Clujului. Ce se întâmplă cu abonamentele în caz de divorț

Abonamentele de parcare din Cluj-Napoca vor fi transmisibile și în caz de divorț nu doar în caz de deces, așa cum prevede actualul regulament de închiriere a terenului pentru parcarile, garajele sau copertinele aflate pe domeniul public sau privat al orașului. Propunerea vine la inițiativa Serviciului de parcări din cadrul Primărei.

“S-a constatat că există în practică și alte cazuri în care ar fi necesară posibilitatea de a se transcrie abonamentul de parcare pe o altă persoană, nu doar în caz de deces. Situația la care facem referire este cea a divorțului, când titularul abonamentului de parcare a fost soțul/soția care în urma partajului nu a rămas să locuiască la domiciliul unde era și locul de parcare. În acest caz soțul/soția care a rămas sămas să locuiască în imobilul adiacent locului de parcare nu va putea beneficia de acel loc, deoarece în prezent abonamentele de parcare nu sunt transmisibile. Considerăm că este necesară modificarea regulamentului în sensul posibilității de a se elibera abonamentul de parcare pe fostul soț care a rămas în calitate de proprietar în imobilul adiacent locului de parcare. Un argument în acest sens este și faptul că în sistuația în care în perioada căsătoriei dacă soțul/soția care nu deține un abonament de parcare dorește să obțină un loc de parcare nu va avea prioritate pentru a-l obține, deoarece se va verifica prima dată dacă pentru unitatea locativă respectivă mai există un abonament de parcare. În cazul în care pre unitatea locativă respectivă figurează deja un abonament de parcare se va aloca al doilea loc de parcare doar dacă nu mai există solicitări ale altor persoane pentru alocare primului loc de parcaare pe unitatea locativă. Din acest punct de vedere fostul soț care nu a fost titularul de abonament este defavorizat de două ori, o dată în timpul căsătoriei dacă dorește să obțină un loc de parcare și a doua oară în cazul în care divorțează, când nu are posibilitatea de a beneficia de abonamentul de parcare deținut de fostul soț. În cazul divorțului fostul soț nu are posibilitatea de a păstra abonamentul de parcare, chiar dacă în multe cazuri autoturismul pentru care s-a eliberat abonamentul era proprietate comună a soților, singura posibilitate a fostului soț este aceea de a depune o cerere pentru alocare unui loc de parcare. În situația în care divorțul nu intervine în primele luni ale anului și nu se realizează prelungirea abonamentului înainte de finalizarea procedurii de divorț este aproape sigur că fostul soț care a rămas proprietar al apartamentului adiacent locului de parcare nu va putea obține un loc de parcare, acesta cu siguranță neavând o cerere pentru obținerea unui loc de parcare depusă pentru acel an”, motivează în propunere Florin Bugnar, șeful Serviciului de parcări Cluj-Napoca.

Modificarea regulamentului se află în consultare publică până în data de 19 aprilie 2016 și poate fi consultată AICI.

Citește și Parcările Clujului. Cât costă abonamentele, în 2016, în centru și la periferie

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>