sam la dimensiune

Grupul Sam Mills se extinde pe piața cărnii

Grupul Sam Mills, cu unități de producție în Cluj și Satu Mare intenționează să se extindă pe piața cărnii alta decât cea de pui. Grupul. care are divizii de morărit, cafea și apă, deține și compania de carne de pasăre Ave Impex. La Cluj, grupul are două unități de producție, de tortilla chips la Apahida și de îmbuteliere de apă la Bologa. De asemenea, prin compania de la Cluj SamMills Distribution  se realizează vânzările la nivel național a întregului grup.

Cum a ajuns procesatorul de porumb pe piața cărnii ne explică Lucian Manta, marketing manager al SamMills Distribution, compania responsabilă cu vânzările grupului.

”Compania a început din Satu Mare în 1994 și inițial avea ca obiect de activitate tipărirea de ambalaje. Apoi proprietarul a decis să mergă în direcția morăritului și a deschis o mică moară de porumb. Odată cu lansarea fondurilor  SAPARD, s-a decis deschiderea unei noi mori într-o altă locație. A deschis o moară în Botiz, Satu Mare, iar cu timpul  și-a extins capacitatea de procesare a ei. În momentul de față, moara poate să proceseze 550 de tone de porumb pe zi. E una dintre cele mai mari mori din Europa de Est. La scurt timp  s-a deschis și o moară de grâu, în aceeași incintă, iar apoi a urmat producția de paste gluten free. Am fost printre primii care au produs paste gluten free din porumb; s-a dovedit o idee excelentă, care a prins foarte bine la export. În același timp se dezvoltă  firme satelit care procesează  germenii din porumb și extrag uleiul de porumb. Mai apoi a fost deschisă o unitate de producție furaje si nutreturi concentrate. Așa am devenit furnizori pentru diverși fermieri și procesatori de carne, printre care și Ave Impex. Acum, Ave Impex face parte din grupul Sam Mills. Vânzarea tuturor produselor din cadrul grupului la nivel național se realizează prin compania SamMills Distribution, localizată în Cluj”, a declarat Manta pentru catcostaclujul.ro.

Grupul, cu cifre de afaceri de sute de milioane de lei anual își realizează vânzările  la nivel național prin compania din Cluj, locată în Parcul Industrial Nervia din Apahida. ”Noi suntem platforma de vânzare a tuturor produselor fabricate în cadrul grupului.  Există și produse importate de la partenerii noștri externi. Iar dacă tot a venit vorba de export, produsele din cadrul grupului ajung în țările din toata lumea prin intermediul Sam Trade. Companie din cadrul grupului care se ocupa exclusiv cu exportul, exceptând Statele Unite unde avem compania proprie care gestioneaza operațiunile pe acest continent. Revenind la SMD, acronimul folosit inter pentru SamMills Distribution, ca și activitate suntem structurați pe patru divizii: este divizia Master, care se ocupă de distribuția produselor de morărit, paste făinoase, ulei, tortilla chips, tortilla dip, oțet  etc. Apoi există divizia Cafea, care are activități pe partea de vending, avem undeva la 600-700 de aparate de vending. În cadrul acestei divizii mai avem activități ce țin de partea de HoReCa: montarea expresoarelor expresoare de cafea, măcinătoare, aparatură de bar și furnizarea de  produse pentru realizarea cafelelor, capucino, șamd. Aopi avem divizia Apă, în spatele căreia se află o fabrică de îmbuteliere la Bologa care vinde apă în sistem water cooler. Furnizăm water coolere  și purificatoare de apă  în regim de comodat și furnizăm  apă în bidoane de 19l. Cea mai proaspătă divizie este cea de carne. Momentan , prin intermediul acesteia,  se realizează vânzarea produselor Ave Impex. Aici am vrea să ne extindem activitatea și pe partea de carne de curcan, porc și vită”, precizează Lucian Manta.

În cadrul SamMills Distribution lucrează aproape 300 de persoane. ”La birouri sunt 30 de persoane în Cluj, iar pe partea de producție câteva zeci, dar în total, SamMills Distribution are 290 de angajați. Avem sediul central aici, în Apahida, mai avem un sediu în Cluj, pe strada Timișului, mai avem un punct de lucru în Satu Mare pe divizia Cafea, un punct pe divizia Apă la Baia Mare, încă unul pe divizia Apă la Arad, Unul la Sibiu, un altul la Brașov, încă unul la Târgu Mureș, împărțit cu divizia de Cafea, apoi avem depozit pentru divizia de carne în București, utilizăm pentru livrări depozitul Ave Impex din Satu Mare. Avem o flotă de transport însemnată, cu camioane de 22 de tone, de 9 tone, de 7 tone, dube, cu temperatura controlata sau nu”, susține Lucian Manta.

Cel mai popular produs din cadrul grupului? ”Brandurile de morărit sunt cele care ne-au consacrat, în special brandul Arpis, care este cel mai cunoscut. Din datele pe care ni le furnizau partenerii noștri, mălaiul nostru Arpis era lider de piață in urma cu cativa ani. Este o gamă formată din circa zece  articole: făina de mălai, sunt patru sortimente de făină de grâu, griș, ulei de porumb, ulei de măsline, oțet balsamic”, spune marketing managerul.

După dezvoltarea diviziei Carne din cadrul grupului va urma o perioadă de consolidare a diviziilor. ”Vrem să consolidăm ceea ce s-a realizat până acum, sunt patru divizii care au nevoie de destul de mult capital ca să își desfășoare activitatea în condiții normale. Cred că pe partea de investiții nu vor mai fi lucruri majore în viitorul apropiat. Sigur, dacă se vor ivi oprotunități, vom profita de ele”, conchide Lucian Manta.

(advertorial)

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>