S-House-Cluj_designist_02

O casă de pământ din Cluj transformată radical FOTO

Arhitecții de la studioul de arhitectură Atelier Mass au transformat radical interiorul unei case pe pământ, în Cluj.

S-House-Cluj_designist_04 S-House-Cluj_designist_07 S-House-Cluj_designist_12

 

Spațiul generos, de 350 mp, dispus pe patru niveluri, precum și receptivitatea proprietarilor le-au permis să experimenteze cu designul interior, soluțiile funcționale, materialele și texturile. A rezultat un interior cu o viziune contemporană, cu mult lemn și accente de culoare, marcat de influențe de stil scandinave, dar și de originalitatea soluțiilor de design.

Nimic nu a fost convențional în acest proiect, nici măcar etapele amenajării. Surprinzător, totul a pornit de la dorința de a crea un loc de joacă pentru copii. Lucrările au început în 2013, când proprietarii, o familie cu doi copii, au decis să modernizeze interiorul locuinței. Intenția lor era de a transforma mansarda, nefolosită până atunci, într-un spațiu de joacă pentru copii și o zonă pentru oaspeți. Tot în această fază doreau să mai reconfigureze câteva spații de la etajul întâi – biblioteca și cele două băi – și subsolul, unde, pe lângă bucătărie și baie, sunt amplasate câteva spații anexe și de depozitare. Alegerea biroului de arhitectură Atelier Mass a fost una inspirată, proprietarul și arhitecții implicați – Camelia Sisak, Marius Cătălin Moga, Cătălin Iliescu, descoperindu-și o viziune asemănătoare în ceea ce privește designul interior.

Articolul integral AICI. 

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>