This-is-the-result-of-artists-who-met-to-create-a-surreal-bar-5a97c8d20f706__880

O cafenea din Cluj se transformă după 12 ani şi face înconjorul internetului VIDEO

Pub-urile Joben Bistro, Submarine şi Enigma din Cluj-Napoca au făcut înconjorul publicaţiilor internaţionale pentru designeul interior, în stilurile steampunk şi dark fantasy. Acum a venit rândul altui local din oraş să se transforme: este vorba despre Q Caffe, situat în zona Primăriei.

Total diferită de alte cafenele, Q Caffe ilustrează prin decor o poveste actuală despre om şi eforturile sale într-o societate ierarhică şi limitatoare”, scrie platforma de entertainment boredpanda.com despre localul din Cluj-Napoca.

Povestea pe care o spune localul în prezent este împărţită în 3 capitole, iar personal principat este Icar, din mitologia greacă, ca un simbol al potenţialului uman de a fi liber.

Prima încăpere ilustrează ademenirea omului contemporan într-o curgere tentantă, dar care are ca şi efect pierderea individualităţîi şi a libertăţii. A două încăpere este dominată de o tornadă care simbolizează tumultul lumii cu forţă lui de atracţie, în care odată ajunşi, nu mai suntem călători prin viaţă, ci compunem un sistem. A treia încăpere descrie perspectiva social-sistemică a individului în care sistemul s-a personificat şi pentru a-şi prezerva existenţa este în stare să transforme omul într-o marionetă pentru ca lucrurile să rămână aşa.

Sebastian-vacariuc-15-5a967446ad90d__880

Sebastian-vacariuc-8-5a967076414b0__880

Sebastian-vacariuc-12-5a966feaa3ff4__880

“Vinovaţi” transformarea Q Cafee, cafenea ce funcţionează de peste 10 ani în Cluj-Napoca, sunt designerii de interior Alexandru Tohotan şi Zelenyak Zoltan de la firma 6sense, la acest proiect lucrând cu mai mulţi artişti.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>