Numărul autorizaţiilor de construcţie a locuinţelor a crescut în primele cinci luni cu 1,9%

Numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale a crescut în primele cinci luni cu 1,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 14.185, a anunţat luni Institutul Naţional de Statistică (INS).

“Creşteri s-au înregistrat în următoarele regiuni de dezvoltare: Sud-Est (+192 autorizaţii), Nord-Est (+174) şi Sud-Muntenia (+99). Scăderi a numărului de autorizaţii eliberate pentru construirea de clădiri rezidenţiale au fost în următoarele regiuni de dezvoltare: Centru (-104 autorizaţii), Bucureşti-Ilfov (-36), Vest (-35), Sud-Vest Oltenia (-28) şi Nord-Vest (-2)“, arată INS, într-un comunicat.

În luna mai s-au eliberat 3.654 de autorizaţii pentru construirea de clădiri rezidenţiale, din care 64,1% pentru zona rurală. Creşterea a fost de 8,9% faţă de aprilie şi de 1,9% comparativ cu mai 2014.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>